Да живееш на сурова храна

Да живееш на сурова храна със Сергей Бутенко и Марина Гладкикх (видео)

Най-добрият път към здравословното хранене е да започнете като включите към храненето си зелени смутита, и това е основна концепция, която Виктория Бутенко развива. А именно вземате зелени листни зеленчуци и ги смилате в блендер с плодове, в резултат на което се получава вкусен коктейл. 

Вкусът е като на плодово смути, но това е лесен начин да вкарате зеленолистни зеленчуци в тялото си. Ако правите само това и нищо друго, здравето ви ще започне да се възстановява, по естествен начин ще започнат да ви се ядат по-здравословни храни и ще имате желание да ядете по-здравословно. Това може би е най-доброто, което хората могат да направят. 

Виктория Бутенко, помощник професор в държавния университет на Южен Орегон, САЩ, представя различни рецепти за зелени смутита и споделя своето знание за естествената сила на плодовете и зеленолистните зеленчуци в своята книга „Революцията на зелените смутита”. В допълнение към това, когато са били тийнейджъри, Сергей и сестра му Валя, публикуват заедно „Да ядеш без затопляне”, в която разказват за предимствата на суровото веганство от перспективата на младежите. 

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА