Прогнозата за годината на Жълтото куче на астролога и кабалист Гал Сасон

Какво ни очаква през 2018-а?

Гал Сасон:

Според западната астрология годината е под влиянието на числото 11, тъй като цифрите от 2018 година се свеждат до това число. Тази година е добра за усъвършенстване на някакъв талант или способност. Освен това 11 е числото на взаимоотношенията.

Това ще е година, в която трябва да станете господар на собствения си живот и своите таланти и умения като чужд език или кулинария например. Най-добре би било да развиете взаимоотношения с партньор или хора, които могат да ви помогнат в това.

Като цяло годината няма да е лесна. Имаме пет затъмнения вместо обичайните четири. Венера ще е ретроградна между 6 октомври и 17 ноември. Марс ще е ретрограден от 26 юни до 27 август. Меркурий ще е ретрограден три пъти – от 22 март до 15 април, от 26 юли до 18 август и от 17 ноември до 6 декември. През тези периоди не е добре да се започват нови проекти, да се правят големи покупки. Операции не са препоръчителни през ретроградния Марс. Разбира се, ако се налага и е спешно, няма как да се отложи, но за останалите случаи е добре да се водите по тези дати.

Тази година ретроградният Меркурий ще бъде в Овен, Лъв и Стрелец, така че тези знаци ще бъдат повлияни доста силно. Но като цяло овните ще имат добра година, защото Уран най-накрая напуска техния знак. Той е там от 2010 година и е причинил много върхове и спадове. Сега ще бъде по-спокойно. Уран ще навлезе в Телец през май, така че за представителите на този знак ще има сътресения, особено ако са родени около 20-22 април. Близнаците като цяло ще имат добра година, но винаги се влияят много от ретроградния Меркурий и трябва да внимават повече. За раците също е добра година, но на 13 юли има затъмнение в Рак и през следващата година ще им се случат много трансформации.

Лъвовете ще имат силна година. Девите като цяло - също. Нещата ще са положителни и за Везните. Най-добрата година ще е за скорпионите, защото Юпитер влезе в техния знак и ще остане там до 9 ноември. След това ще премине в Стрелец и оттам нататък представителите на този знак ще имат страхотна година. Те ще са се отървали от Сатурн, който през последните три години им е причинил голямо напрежение. Сатурн ще влезе в Козирог и представителите на този знак ще срещат известни трудности, но ще успеят да осъществят желанията си. Водолеите ще бъдат повлияни от затъмненията и ще бъдат особено чувствителни около 15 февруари. За рибите годината като цяло ще е добра.

Любовта заема важно място тази година. Много хора ще се разведат, но и много ще намерят сродна душа. Едно от затъмненията тази година ще е в близост до Свети Валентин – на 15 февруари, а другото ще е на 27 юли, когато е библейският Ден на годината. Така че планетите ще тласкат хората към истинската им любов.

Във финансовата сфера ще има много промени в средата на май. Така че от април до юни трябва да се внимава с инвестициите. Понеже Сатурн е в Козирог, това ще донесе промени във финансовия свят и в начина, по който възприемаме парите.

При здравето много важно е да отделяте внимание на здравословната диета. Може да се получат проблеми в коленете, в костите, зъбите и кожата. Така че внимавайте за тези части от тялото.

Ако хората искат да получат дългосрочен резултат за новогодишните си обещания, по-добре е да започнат да ги спазват от новолунието в Козирог, което е на 16, 17 и 18 януари. Друг вариант е да изчакат до китайската Нова година, която е на 15 февруари. На тези дати ще има по-голям ефект, отколкото ако започнат още на 1 януари, защото тогава е пълнолуние и не е добър момент за нови начала.

Китайският хороскоп съдържа 12 животни. 11-то от тях е Кучето. Китайската Нова година започва от 15 февруари, когато е новолуние във Водолей. Тя ще бъде повлияна от концепцията за това животно.

Кучето представлява сигурност, дом, време, прекарано навън. Тази година например е добра за практикуване на кардио упражнения. Също както кучетата, ако постоянно стоим вкъщи, ще полудеем.

Ако имате куче, учете се от него. Ако нямате, това е може би най-доброто време да влезете във връзка с това животно без значение дали е ваше или на други хора. Именно затова част от приходите от книгата ми с астрологична прогноза за 2018 година ще отидат за приют за кучета тук в София.

Моето куче се казваше Балкан. Името дойде след едно от посещенията ми в България. Когато се прибрах в Лос Анжелис, реших да си взема куче от приют. Харесах си едно бебе на 9 месеца, което се казваше Хауи. Аз не исках кучето ми да се казва така, затова го прекръстих. Интересното е, че и характерът му се промени заедно с името. В началото го беше страх от музика, от хора, от балони, от всичко. Но когато го кръстих Балкан, започва да става по-силен и по-смел. Той почина миналата година, но бяхме заедно цяло десетилетие. Кучетата от приют обикновено имат повече проблеми, но аз винаги казвам, че той спаси мен, а не аз него.
 

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg

 

 

 

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА