Семинар „Аюрведа и женското здраве“

Семинар „Аюрведа и женското здраве“

Един различен подход към постигането на баланс и изцеление за жените!

Аюрведа е холистична наука за живота, чиито принципи са универсални и приложими във всяка сфера на човешката дейност. Този поглед върху света дава възможност на търсещите духовна хармония, спокойствие и дълголетие да се докоснат до Божественото и Непреходното чрез един от Неговите аспекти - науката за тялото.

Програма

  • Основните принципи на Аюрведа в контекста на хормоналното здраве - петте елемента, трите доши и значението на 20-те терапевтични гуни за разбиране на функциите на основните хормони в женския организъм
  • Ключовите хормони и техните взаимозависимости - трансформиране на хормоналното здраве и хармония в живота чрез Аюрведа - кои са основните хормони и какво е тяхното значение в организма ни, как се повлияват от начина на живот. Съветите на Аюрведа за опазване на хормоналното здраве.
  • Практика за хормонален баланс чрез свободно протичане на Прана в организма

Водещ:
Стефка Реджилъс практикува Йога и Аюрведа от 12 години. Образованието си като инструктор по Йога и Аюрведичен консултант получава в реномираната школа по Йога и Аюрведа „Крипалу“, щат Масачусетс, и с д-р Васант Лад и д-р Клодия Уелч в Аюрведичния институт, щат Ню Мексико. Води лекции и практически сесии за запознаване с принципите на аюрведа, аюрведично готвене, поддържане на личен и хормонален баланс чрез йога и начин на живот. Консултант-редактор е на българското издание на книгата „Баланс на хормоните, баланс в живота“, на д-р Клодия Уелч.

Дата: 4 октомври 2014 г., събота
Време на провеждане: 14.00 – 18.00 (с почивка)
Място на провеждане: „Есенс център“ ул. „6-ти септември“ 37 (вътрешен двор)

Цена: 25 лв.

Информация и записване:
Фирмена книжарница „Кибеа“, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 2А
тел.: 02 988 01 93
https://www.facebook.com/events/761122033935726/

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА