Коледа с КИБЕА: Други събития

Коледа с КИБЕА: Други събития

2.12.2015, сряда, 18.30 ч., Нов български университет

Ще бъде представена книгата на Анжела Пенчева „Моят живот. Да имаш ляв палец“. Историята на Анжела – писател и актриса с тежки физически увреждания, излезе с клеймото на КИБЕА през лятото. Представихме я подробно в бр. 6 на бюлетина.

Самата авторка участва в спектакли на Университетския театър на НБУ. Представянето на книгата и спектакълът след него „Двама бедни румънци говорещи полски“ са част от инициативите на висшето училище по повод Международния ден на хората с увреждания (3 декември).

Вход за спектакъла с покани и билети


За книгата прочетете тук.  

Анжела за книгата си – прочетете тук.                                    

Възкресия Вихърова за книгата и Анжела – прочетете тук.   

Посланието на левия палец към десетопръстия читател – прочетете тук.  

4.12.2015, петък, 18.30 ч., книжарница Гринуич (бул. „Витоша“ 37)

Ще се състои среща-разговор с автограф по повод книгата на Георги Бранев От облак на облак. Четива за между две гари. Художник и писател, авторът ще обясни защо текстовете му са територия на женската енергия, а платната му са населени единствено с мъжки персонажи. Самият той споделя, че заради тази си „любов – висока или съвсем ниска“ към жената той я изобразява словесно, а с четка посяга само на мъжкия пол.

За книгата прочетете тук.

19 и 20.12 (събота и неделя) 2015, от 10 ч., Благотворителен коледен ВЕГ фест, х-л „Хемус“ – зали Преслав и Конферанс 1А/Б

Вход за фестивала за възрастни: 10 лв.

Лекции ще изнесат автори и консултанти на КИБЕА. Половината от събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на проекта на Атанас Скатов Скоростно изкачване на 14-те най-високи върха на планетата над 8000 м. без консумация на храна от животински произход. (Speed x 14 x 8000 x Vegan)

За книгата на първия веган, изкачил Еверест, четете тук.

Интервю с А. Скатов четете тук.

19.12., събота, 16.00 ч.

д-р Атанас Скатов, автор на книгата Богинята Майка на Вселената. Дневникът на един веган: Нова Гвинея и Антарктида на един дъх. Силата на човешкия дух

20.12., неделя, 12.00 ч.

д-р Мария Папазова, медицински консултант на книгата А дали не е В12?: Витамин В12, или какъв е проблемът? 

20.12., неделя, 18.30 ч.

Прожекция на филма Експериментът Скатов

#XmasKibea

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА