Авторът на GAPS д-р Наташа Кембъл-Макбрайд в България

Авторът на GAPS д-р Наташа Кембъл-Макбрайд в България

По съвместна инициатива на Сдружение за деца с проблеми в развитието „Бонитатис“ и издателска къща „Кибеа“ в България пристига авторът на хитовата GAPS диета - д-р Наташа Кембъл-Макбрайт. Хранителният протокол на д-р Кембъл-Макбрайт дава изключително положителен ефект при аутизъм, дислексия, диспраксия, дефицит на вниманието с или без хиперактивност, депресия, шизофрения и други. На 7 декември в 9,30 часа тя ще гостува на живо в предаването „На кафе“ по NOVA, а същия ден от 18,30 часа в хотел „Хемус“, зала „Преслав“, ще презентира световния си бестселър „GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката“, който вече е преведен и на български от издателство „Кибеа“.

Коя е д-р Наташа Кембъл Макбрайт?

Наташа Кембъл-Макбрайд се дипломира като лекар с отличие през 1984 г. в Башкирския медицински университет в Русия, а по-късно придобива специалност по неврология. В продължение на пет години тя практикува като невролог и три години като неврохирург.

След като се премества в Англия, тя продължава образованието си по втора медицинска специалност – нутриционист – специалист по здравословно хранене, в Sheffield University, UK.

Д-р Кембъл-Макбрайд става известна с разработването на концепция за GAPS – синдром, чийто механизъм на възникване тя описва в едноименната си книга „GAPS – синдром на храносмилателната система и психиката“ и как лечението на аутизъм, хиперактивност, дислексия, диспраксия, депресия и шизофрения и други заболявания има за основа използването на специфичен хранителен режим. Книгата й излиза през 2004 г. и има две издания до момента в Англия.

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА