12-те астрологични знака: Инструменти за вникване в човешката природа и архетипи за развитие

Семинар на Гал Сасон (29 юни 2022)

12-те астрологични знака: Инструменти за вникване в човешката природа и архетипи за развитие

Целта и фокусът. Семинарът ни насърчава да усъвършенстваме творческото си начало с помощта на познанието и практиките, свързани с 12-те астрологични знака като архетипи за развитие.

Защо семинарът е важен. С мощното навлизане на изкуствения интелект, който превзема все повече „човешки“ територии, креативността се превръща във все по-голямо конкурентно предимство.

Семинарът е полезен за представителите на творчески професии и студенти, както и за всички, чиято работа или изява извън работното място изисква творчески подход. Всеки от нас – писател, режисьор, актьор, редактор, дизайнер на декори или творец с друга кариера извън сферата на развлеченията, може само да спечели от древната мъдрост на съзвездията, за да усъвършенства разказваческите си умения или да обогати историята на собствения си живот.

Практическа работа с откъси от филми и видеа

Темата: кратка предистория. В продължение на хилядолетия хората от различни традиции използват и изследват 12-те зодиакални архетипа. Те са се превърнали в най-сложната система за класифициране и разбиране на човешката природа. За митолозите и разказвачите зодиакалните архетипи са инструмент за изграждане на герои и сюжети. Според кабала – мистичната доктрина, използваща и астрология, Бог е използвал разкази (истории), за да създаде вселената. В първия абзац на „Книгата на сътворението“ – най-стария кабалистичен текст, се казва, че Бог е създал космоса с помощта на разказ, книга и число.
В по-ново време Карл Юнг – великият психолог, психиатър и философ, създава теорията за колективното несъзнавано и архетипите, докато усилено се занимава с астрология. Джоузеф Кембъл – негов ученик и прочут митолог, изгражда модела си „Пътуването на героя“, основавайки се на тези идеи. Над 50 години този модел се използва за създаването на разкази, драми и филми, както и за тяхното анализиране.

Провеждане на семинара: 29 юни, сряда
18.30 – 20.30 часà
Дом на киното (ул. „Екзарх Йосиф“ 37, София )
Продължителност: 2 чàса
Осигурен е превод.

Вход: 20 лв. За студенти и пенсионери: 10 лв.
Билети: каса на Дома на киното (ул. „Екзарх Йосиф“ 37, София ) и онлайн

Очакваме ви!

Към информацията за цялата лятна програма на Гал
Към Видео: Гал за 2-та семинара и 4-те лекции

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА