„Дълголетието“ на Лидия Ковачева е вече по книжарниците

„Дълголетието“ на Лидия Ковачева е вече по книжарниците

Природолечителката работи по ръкописа на книгата до началото на октомври 2002, когато на 88 години напуска този свят. До последните си дни тя страстно пропагандира ползата от лечебното гладуване, но „Дълголетието“ обобщава нейната философия за цялостното оздравяване на организма, обхващащо начина на живот, мисленето и поведението на човека. Червената нишка в тази философия е призивът на Жан-Жак Русо Назад към природата. За да живее човек дълго, трябва да е здрав, а за да бъде здрав, трябва да живее природосъобразно. Не природата е крива за нашите болести, а ние самите, защото нарушаваме нейните закони, заключава основоположникът на гладолечението в България Лидия Ковачева.

„Дълголетието“ е първата от трите книги на тази необикновена жена с необикновена биография, които КИБЕА пуска на пазара. Предстоят „Гладът – приятел и лекарство“ и „Дишане, хранене, здраве“.

В следващия брой на електронния бюлетин абонатите ще намерят откъси и интересни факти от книгата „Дълголетието“ на Лидия Ковачева.