„Зигфрид“ с номинации за Еврокон

„Зигфрид“ с номинации за Еврокон

Заслужено признание получи третата книга от поредицата на КИБЕА „Пръстенът на нибелунга“. Тя - и нейните автори Елена Павлова (текст) и Петър Станимиров (илюстрация), ще представят България в няколко категории на европейския фестивал за фантастика Еврокон.

„Зигфрид“ печели симпатиите на фантастичния фендъм в категорията „Най-добро произведение за деца“.

Петър Станимиров – автор на илюстрациите, е отличен в категориите: „Най-добро художествено (арт) произведение“ за корицата и илюстрациите към „Зигфрид“ и в „Най-добро представление“ за изложбата си „Валкирия“ с илюстрации към втората книга за нибелунгите.

В категорията „Най-добър писател“ българските фенове и професионалисти фантасти отличават автора на текста Елена Павлова.

През декември излиза последната, четвърта част „Залезът на боговете“. Подобно на „Рейнско злато“, „Валкирия“ и „Зигфрид“, в нея читателите отново ще видят в 3D нови и познати герои и драматични ситуации от величавия финал на сагата за нибелунгите. Добавената реалност на тетралогията по Вагнеровото либрето е достъпна чрез специалното приложение KIBEA, разработено за iOS и Android.

За фестивала

Eврокон е европейски ежегодно провеждан фестивал за фантастика. Той събира най-много представители на фантастичния фендъм от различни европейски страни. В рамките на фестивала се провеждат множество лекции, кръгли маси и интервюта с известни автори. Събитието е съпътствано от изложения на фантастична литература и изкуство, а на официалната церемония по закриването му се връчват Европейските награди за научна фантастика.

Тазгодишното издание ще се проведе през юни в Дортмунд, Германия.