Премиера в първия ден на лятото: Книга за бойните изкуства в България

Премиера в първия ден на лятото: Книга за бойните изкуства в България

 

(обновена)

На 22 юни се състоя официалната премиера на книгата на Добромир Друмев „Бойни изкуства. Размисли на сенсей Стефан Хинков“. Впечатляващият по обем, обхват, знания и задълбоченост труд за появата и развитието на бойните изкуства в България, видени през погледа на легендата Стефан Хинков, беше представен в Литературен клуб „Перото“. Храмът на книгата в НДК се пукаше по шевовете от любознателни читатели, дошли да научат повече за тази многомерна личност - един от основоположниците на източните бойни изкуства в България, създател, в частност, на първата секция по джудо в България.

За книгата говориха сифу д-р Дориян Александров – 7-ми дан кунг-фу, с черен пояс по карате и джу-джуцу, и д-р Валентин Кирилов – личният лекар на Стефан Хинков, комуто той е предал знанията си за бойните изкуства и символната система на И-Дзин, за лечебни практики и медитация.

Атмосферата на Изтока завладя „Перото“ в първия ден на лятото с реални демонстрации по бойни изкуства от различни клубове. На татамито излязоха представители на клуб „Зендокан“ от Българската айкидо асоциация и на клубовете „Беймо“ и „Кунг-фу Тоа“– членове на Българската федерация по кунг-фу и тай-чи и АБЦ боен клуб с таекуон-до и хапкидо. Източната философия и естетика бяха представени в кътовете по икебана, в изложените калиграфии и суми-е (черно-бели картини с туш).

Към книгата
Видео от премиерата