In memoriam: Отиде си Луиз Хей

In memoriam: Отиде си Луиз Хей

На 90-годишна възраст в съня си почина Луиз Хей.

Легенда в областта на психологическата самопомощ и автор на над 30 книги, много от които световни бестселъри, тя приживе се превърна във  флагман на идеологията „Нова епоха“. Прозрението, че трансформирането на мисловните нагласи, закрепено чрез прости утвърждения, оказва чудотворно въздействие върху здравето и благополучието на човек, помогна и ще продължи да помага на милиони хора по света. Малките й книжки пробуждат вътрешната сила на човек да вземе съдбата си в собствени ръце. Ние можем да облекчим участта си, неуморно проповядва експертът по самопомощ, като променим онези свои убеждения, които ограничават разбирането ни за себе си и кажем „не“ на отрицателните емоции, които подкопават здравето ни. Проблемите ни няма да изчезнат, но ще знаем как да подхождаме към тях.

Голямата слава застига Луиз Хей след излизането на книгата й „Излекувай живота си“. Тя, заедно с другите заглавия на бестселъри: „Излекувай тялото си“, „Живот! По пътя на изцелението“ и „Силата в теб“ e издадена на десетки езици, в това число и на български с клеймото на КИБЕА, и се радва на милионни тиражи. Фирмените утвърждения на специалистката по саморазвитие, почиващи върху проницателното познаване на взаимодействието мисъл - тяло, са безценна помощ в критични ситуации, когато всеки от нас е най-уязвим. Читателят й се доверява, защото нейната съдба – от трудното детство през сложната младост и преодоляното със собствени сили изпитание „рак в последен стадий“, доказва нагледно как и най-тежката трагедия може да има щастлив обрат, ако човек сам поеме отговорността за здравето си.

Луиз, научили сме си урока. Виж ни отгоре как храбро прегръщаме живота си, дори когато подозираме, че не ни обича. Как – стига да поискаме – можем да излекуваме тялото си, ума си, сърцето си.

Силата е в нас. Всичко е наред.

Почивай в мир!