Авторът на глупакоустойчивия метод Ро – на софийската Алея на книгата. Елате го вижте на 14 и 15 септември

Авторът на глупакоустойчивия метод Ро – на софийската Алея на книгата. Елате го вижте на 14 и 15 септември

В средата на септември д-р Анжело Родафинос, автор на забележителното антистрес ръководство за разрешаване на проблеми и справяне с Идиотите, [които] са непобедими, пристига в София по покана на КИБЕА.

Предвидени са две събития с психолога, консултант и университетски преподавател, чийто личен и професионален живот се разпределя поравно между Атина и Мелбърн. Срещите с д-р Ро са препоръчителни за потиснатия и напрегнат съвременник, който живо се интересува как да не допуска стреса в ежедневието си и как да се справя с него, ако го допусне, с чувство за хумор.

СРЕЩИ С Д-Р РО

14 септември, 17 часа, Алея на книгата, Литературен кът
Отворен семинар-дискусия „Щастието и благополучието са възможни. Дори наоколо да гъмжи от идиоти“

Воден от желанието да помогне, естествено за един психолог, и от добросъседска симпатия, д-р Ро очертава амбициозна програма за участниците в 45-минутната среща със следните акценти:

Начало. Игра с Колелото на емоциите: Как сте днес и какво можем да направим, ако не сте съвсем… добре.  Упражнение за измерване на осъзнатостта.
Следват прости стъпки за ефективна промяна на мисленето и поведението: Познавате ли някой имунизиран срещу стреса – и добър или лош е стресът всъщност? Семейните: наистина ли живеят по-дълго заедно, или животът заедно им се струва по-дълъг? Дали се чувстваме по начина, по който си мислим, че се чувстваме – какво можем да променим? Как да се справяме с емоциите си (управление на гнева)? Успявате ли да разрешите проблемите си – да сте чували за Метода Ро? И още (ако остане време).

15 септември, 18.30 часа, книжарница „Хеликон Витоша“
Д-р Ро представя книгата си „Идиотите са непобедими. И винаги могат да ни съсипят деня“

Елате го вижте!

Към книгата