Деца играят и четат във Франкфурт

Деца играят и четат във Франкфурт

(обновена със снимки)

На тазгодишния Панаир на книгата във Франкфурт КИБЕА и Клевър Бук обединяват усилия в полза на българчетата в Германия.

Специални събития очакват младите ни сънародници и техните родители през уикенда (14 и 15 октомври) на най-голямото и най-старо международно изложение на книгата. Част от тях е разходката из щандовете на Клевър Бук и КИБЕА. С игри за развиване на ключови умения и възприемане на албумното издание за нибелунгите чрез магията на добавената реалност ще привлекат българчетата във Франкфурт двете издателства, които се представят на самостоятелни щандове.

Обиколката ще започне от щанда на Клевър Бук и ще продължи на щанда на КИБЕА, по желание ще бъде включен и българският национален щанд в същата зала. В царството на Клевър Бук децата от 2 до 10 г. ще играят с българските букви и думи, ще смятат, ще обсъждат различни професии и спортове. „Искаме да им покажем колко е забавно да знаеш и можеш повече, колко е важно да споделяш игрите си с приятели“, споделят колегите - издатели на умни книги за невръстни читатели.

За възраст 10 плюс - с неограничена горна граница, е подходяща авторската албумна поредица на КИБЕА „Пръстенът на нибелунга“. Освен звучния български език (Елена Павлова) и майсторската авторска илюстрация (Петър Станимиров), героичната сага за славни битки, изкусни интриги, вярност и предателства има и трето, скрито, оръжие. Как изглежда светът на древните скандинавски и старогермански митове през магията на добавената реалност, кои изображения изненадват с 2D и 3D, как да ги намираме и какво още предстои, ще разкаже на децата във Франкфурт едно 6-годишно момиченце.

И двете издателства ще зарадват любознателните си почитатели с подаръчета и изненади.

Предварителна програма

Клевър Бук: щанд А88, зала 5.0
14 октомври (събота) от 11,30 или 16,30 часа
15 октомври (неделя) от 10,30 часа

КИБЕА: щанд А14, зала 5.0
14 октомври (събота) от 12,30 часа
15 октомври (неделя) от 11,30 часа

Очакваме ви.