Представяне на двутомник с поезия, проза и преводи на Мара Белчева

Представяне на двутомник с поезия, проза и преводи на Мара Белчева

На 7 март, близо сто и двадесет години, след като са публикувани първите поетични опити на Мара Белчева, ще бъде представен двутомник с нейна поезия, проза и преводи. За тях и за сложната житейска съдба на тази високообразована, деликатно сдържана и етична аристократична дама и творец – въплъщение на женственото начало, ще говорят проф. Михаил Неделчев и д-р Сирма Данова.

Концепцията на съставителката проф. Милена Кирова носи изразен литературноисторически характер. В изданието, богато на документален материал, включително непубликувани досега снимки, читателят ще намери и проникновен психологически портрет на жената – вярна сподвижница и крепко нежно рамо до Пенчо Славейков. Двутомникът съдържа също подробен коментар на публикациите, които е направила приживе, и панорама на критическите оценки за нея. 

Какво остава потулено зад характерното изразително и интелигентно лице, един от символите на т.нар „женска поезия“ от първата третина на миналия век?

Очакваме ви на представянето на двутомника Мара Белчева: т. 1. Поезия
и т. 2. Проза и преводи:

7 март (сряда) от 17 часа
Ресторант „Before&After“
Ул. „Христо Белчев“ 12

Събитието се провежда със съдействието на Националния литературен музей и ресторант „Before & After“ (в къщата на „Христо Белчев“ 12 е живяла Мара Белчева).

Към Мара Белчева. Том 1. Поезия

Към Мара Белчева. Том 2. Проза и преводи