Представяне на „Магията“: книга с двойно дъно и пълна готовност за екранизиране (обновена със снимки)

Представяне на „Магията“: книга с двойно дъно и пълна готовност за екранизиране (обновена със снимки)

На 29 октомври ще представим един блестящ дебютен роман с любопитна съдба. Ще му пожелаем успех и признание от българската читателска аудитория, каквито първият хит на германеца Емануел Бергман завоюва още при първата си среща с ценителите на доброто четиво в Европа.

Стилистиката и атмосферата на събитието са поверени в ловките ръце на Астор, който е единственият илюзионист в Европа, награден със „Златен Оскар“ от Международното братство на маговете. Маестро Астор ще сподели с нас само професията ли го свързва с тази книга.

Какъв е фокусът с успеха на „Магията“, какви винтидж трикове са приложили швейцарските издатели, с кои свои достойнства романът омагьоса западния читател и ще се поддаде ли на чудото българският книголюб, ще прогнозира Светлозар Желев, дългогодишен професионален издател и познавач на съвременната литература.

Позволете на КИБЕА и именитите ни гости да ви омагьосаме:

На 29 октомври
От 18 часа
В Литературен клуб Перото (НДК)

За книгата
Емануел Бергман прави дебютен удар със своя елегичен и етичен, забавен и смешен, на моменти потискащ и гнетящ, но четящ се на един дъх кинематографичен роман. А една добра история не бива да се пропуска, там е фокусът! Тази книга като за кино е пълна с чудеса, но те са с подгряваща функция; оскарът за автентична магия отива другаде. Апропо, чудо има и в начина, по който текстът стига до читателя-от-ерата-на-технологиите. Да се сещате за други хитови романи от последните 2–3 години, излезли като подлистници на безплатно разпространяван вестник?

За историята в книгата. 10-годишният Макс търси спасение за разпадащия се брак на родителите си и открива решението в стара грамофонна плоча с вълшебно любовно заклинание на Великия (маг) Дзабатини. Изнамира някогашната звезда, понастоящем престарял отявлен мизантроп, и го придумва да му помогне, но дали не е късно за отчуждените му родители и как ще подейства магията на съвременната му рационална майка…

Всичко за събитието и книгата, видеообръщение на автора към българския читател и интервю със Св. Желев – в предстоящия специален бюлетин

Към „Магията“ - тук