Алея на книгата в Пловдив. КИБЕА – в шатра 8 на „Малката Главна“

Алея на книгата в Пловдив. КИБЕА – в шатра 8 на „Малката Главна“

Скъпи пловдивчани,

В шатра 8 ще намерите само след седмица нови и любими заглавия от КИБЕА. От 11 до 16 юни в Града под тепетата ще се проведе Алеята на книгата, като тази година мястото е променено. Търсете ни на „Малката Главна“, тоест на улица „Райко Даскалов“, в отсечката от Джумаята (Античния стадион) в посока към бившите Хали (Билла).

Освен на знакови и премиерни заглавия от поредиците „Познай себе си“, „Здраве“, „Знание“ и „Личности“, тази година ще наблегнем на новите си добри попадения в литературата за деца. Роботът Чапек Първи, прелестната Мортинамалкият Каю и светът на нибелунгите, раздвижен с 3D и анимация или в комикс, са шампионите в продажбите ни на току-що приключилия Пролетен базар на книгата.

20% ще бъде отстъпката за всички заглавия на КИБЕА, още по-специална ще е цената за тетралогията „Пръстенът на нибелунга“ и премиерната поредица за най-малките „Каю“.

С Пловдив както винаги започва националното си турне Алеята на книгата – най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната. Над 25 издателства ще се представят в 10-те изложбени шатри на крачка от култовия Капан. Традиционно по същото време ще се проведе и литературният фестивал „Пловдив чете“, дело на колегите от „Жанет 45“.

На 14 юни в рамките на фестивала художникът илюстратор Петър Станимиров („Пръстенът на нибелунга“ – тетралогия и комикс, „Чапек и планетата с трите слънца“ и мн. др.) ще участва в среща разговор с ученици и учители от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“.

КИБЕА на пловдивската Алея на книгата
11 – 16 юни
10 – 20 часа, 16 юни (неделя):10 –18 часа

(„Малката Главна“ пред Халите)
КИБЕА – в шатра 8
– 20%

Среща разговор с художника Петър Станимиров в рамките на „Пловдив чете“
14 юни, петък
16:00 – 17:00 часа
Народно читалище „Алеко Константинов“

(бул. „Шести септември“ 160)