„Без кариес“ с премиера и две лекции на авторката д-р Радосвета Симеонова в София

„Без кариес“ с премиера и две лекции на авторката д-р Радосвета Симеонова в София

На 9 октомври от 18.30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои премиерата на „Без кариес“ – книгата за връзката на зъбите с цялостното здраве. Тя е шампионът по продажби на КИБЕА от варненската Алея на книгата, а на току-що приключилата Алея в София е четвърта. Повече за труда си по темата за интегративния подход към зъболечението и по-специално за прилагането му спрямо грижите за зъбите на майката по време на бременността, както и при първите зъбки на детето ще разкаже авторката на 10 и 11 октомври, когато са двете й лекции в София.

Премиера на книгата
Без кариес: Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве представя цялостна и ясна картина на проблема, като го свързва (както и всички заболявания в устата) с нарушен баланс и дистрес на тялото, дължащи се на определени липси или прекомерно излагане на негативни фактори. Съдържа професионални съвети за естествена профилактика на зъбите, основани на задълбоченото осъзнаване и разбиране на редица фактори: хранене, роля на бактериите и епигенетично послание на храната, средства за зъбна хигиена, стрес и начини за справяне с него и др.

9 октомври 2019 г. (сряда)
18.30 часа
Литературен клуб „Перото“ (НДК)
София, бул. „България“ 1
Вход: свободен

Лекция Грижи за първите зъби: Кои са ключовите моменти, в които да обърнем внимание на детските зъби, кога да заведем децата на зъболекар и как да се грижим за зъбите у дома.

10 октомври 2019 г. (четвъртък)
18.30 часа
Център „Естествени идеи“
София, ул. „Московска“ 27Б
Цена: 20 лв.

Лекция Какво трябва да знаем за зъбите на майката и бебето през бременността: Кои са основните проблеми със зъбите, които срещат жените по време на бременността, какво означават те за здравето на майката и бебето, а също кога и какво е подходящо да се направи за разрешаването на тези проблеми

11 октомври 2019 г. (петък)
18.30 часа
Студио Янтра
София, ж.к. Изгрев,
ул. „Незабравка“ 33
Цена: 20 лв.

Д-р Радосвета Симеонова е специалист по профилактика на денталните заболявания и лечението на кариес в ранното детство. Възпитаник на Медицинския университет в София, тя разширява образованието си отвъд пределите на класическата дентална медицина с допълнителни квалификации по хомеопатия, акупунктура и китайска традиционна медицина, здравословно хранене. Активно популяризира идеята за осъзнат избор на грижата за зъбите с помощта на лесни практики и натурални средства, като залага на превенцията.