Роботът Чапек атакува музикалните класации с вирусен хит

Препоръчано от Министерството на крепкия имунитет

Роботът Чапек атакува музикалните класации с вирусен хит

С музикален хит и клип честваме излизането на Роботът Чапек и Лабиринтът на Сърдитото лигаво чудовище. Третата книга за делата на най-съвършения изкуствен интелект във Вселената – по-добър от човек, даже по-красив; разказвач и поет, гений саможив, е вече на пазара. В пъстрата вселена на железния почтичовек Чапек нахлуват новите персонажи Фифиндрел и баща му Фафур; Гвардията на чапеколюбците, въоръжени с мощни жвъпострели; Върховният чапекундер Барлемуз и, разбира се, Сърдитото лигаво чудовище с разтърсващата история за дълбоката му депресия. Защо живият Чапек е заместен от мита за величието му и кой има полза от това… Остроумно разказана, весела и увлекателна, третата история за перипетиите роботски + задължителната порция комикси се нареждат достойно до първите две книги от поредицата Роботът Чапек на планетата с трите слънца и Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката.

Упътване за ползване на музикалния хит и предупреждение: песента на Чапек, популярна още и като химн на Чапеколандия, e вирус, който се загнездва от раз в човешкия мозък. Подходете с повишено внимание особено към припева. Той обаче е от добрите, действа като ваксина за бодър дух и добро настроение, укрепващи имунитета в смутни eпи(деми)чни времена. Препоръчвана доза: колкото повече, толкова повече!

Клипът е дело на: текст – Марин Трошанов, музика – Константин Марков (най-известен като основател и басист на рок група Тангра), илюстрации и комикси – Петър Станимиров, анимация – студио „Гекон“.

Ето и песничката на Чапек – химн на Чапеколандия. С всяко слушане и гледане на клипа имунитетът ви укрепва. Гарантирано от КИБЕА.

Напомняне: Всяко дете от 5 до 16 години, което е фен на Чапек, може да даде гласа си за книгата Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката, която се състезава за националната награда Бисерче вълшебно в категорията Изследователи.

Ексклузивно за любителите на караоке, за ценителите на Чапековия музикален талант:

ПЕСЕНТА НА РОБОТА ЧАПЕК И ХИМН НА ЧАПЕКОЛАНДИЯ

По-добър съм от човек, даже по-красив.
Разказвач съм и поет, гений саможив.
От Земята идвам в капсулата тясна.
Горд робот съм аз на мисия опасна.

Припев

Чудни светове,
Диаманти във небето.
Космосът зове –
Ето ме и аз летя!

Носех се безспирно в мрак и светлина.
И към тебе се стремях, моя палеща звезда.
Колко ли планети само бързо отминавах –
малки грахови зърна, пръснати в безкрая?

Чудни светове,
Диаманти във небето.
Космосът зове –
Ето ме и аз летя!