От 1 юли КИБЕА намалява цените

М. Златарева, управител: Държим читателят да усети веднага въвеждането на 9%-ната ставка по ДДС за книгите

От 1 юли КИБЕА намалява цените

Уважаеми почитатели и приятели,

От днес, 1 юли, е в сила намалената данъчна ставка от 9% за книгите, като засега дългоочакваната мярка е временна. Заслугата за приемането й не е пряко следствие от дългогодишните усилия на издателите и на радетелите на българската култура; сякаш трябва да благодарим по-скоро на Ковид–19. Има нещо парадоксално във факта, че глобалната заплаха подтикна българските управници към подобно решение. Но тъкмо парадоксите, единението на доброто и злото са отличителен белег на заглавията, в които припознавате ИК КИБЕА.

В основата на издателската битка за намаляването на ДДС върху книгите стои желанието на бранша читателят да купува любимите си заглавия на цена, пряко формирана от разходите на издателя за производството им. За всички нас от двете страни е важно поне част от тези разходи да не бъдат оскъпявани допълнително от тежък данък.

В знак на добра воля ИК КИБЕА преизчисли коричната цена на всичките си книги на база 9% ДДС. Единственото изключение са трайно намалените ни заглавия. Мярката включва всички видове продажби и засега е в сила от 1 юли 2020 до 31 декември 2021 година. Искрено се надяваме вашите наши любими заглавия да стигат по-лесно до повече почитатели и след 2021!

Бъдете здрави и приятно четене!

Марияна Златарева,
собственик и управител на ИК КИБЕА