КИБЕА с пета кампания по случай Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day)

Библиотеки са бенефициенти на акцията „Дари книга, подари любов“–2022

КИБЕА с пета кампания по случай Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day)

За пети път кибейци ще отбележим с благотворителна акция Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day) 14 февруари. И тази година Асоциация „Българска книга“ се включва в събитието под наслова „Дари книга, подари любов“. Надяваме се, че с подкрепата на съсловната организация на българските издатели повече хора и институции ще се заинтересуват от книгодарителството.

Целта и фокусът. Вече традиционно акцията по събиране на книги ще продължи до края на февруари. Целта е да споделим радостта от четенето с повече хора или организации. За разлика от световната инициатива International Book Giving Day, чийто фокус са децата и младежката аудитория, в България отново приемаме книги за всички възрасти.

Бенефициентите. Събраните дарения ще бъдат изпратени в библиотеки – там, където книгата е на почит и достига най-лесно до най-много читатели. От уважение към тях ви молим, скъпи дарители, книгите, които решите да „предадете нататък“, да бъдат в добър търговски вид. Молбата на библиотекарите пък е да съберем стойностни и ярки заглавия, публикувани през последните 5–6 години.

Начините. Ако искате да книгодарите лично, заповядайте в книжарница КИБЕА („Хан Крум“ 15). Друг начин да се включите в кампанията е чрез онлайн поръчка на www.kibea.net, като изрично посочите, че книгата е предназначена за дарение. Екипът на International Book Giving Day пък предлага да споделим любимо заглавие с хора, които не могат да си го позволят, като го „забравим“ на публично място. Или просто да подарим любима книга на децата, родителите, приятелите или колегите си.

Поглед назад. КИБЕА първа поде инициативата в България преди пет години. В предишните четири кампании книгодарихме библиотеката на Българското училище в Истанбул (2018). През 2019 книгите ни стигнаха до организацията на младите лидери Able Mentor. Бенефициент на третата акция стана Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ (2020), а на четвъртата – Библиотека „Родина“ в Стара Загора, Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас и читалище „Кирил и Методий-1952“ в село Егрек, област Кърджали (2021).

Към официалния сайт на International Book Giving Day
#bookgivingday

Допълнителна информация. Ако поръчате книга за дарение през www.kibea.net, можете да платите по три начина:

  • Чрез пощенски паричен превод в офисите на Еконт. Основание за плащане: Дарение за библиотеки (задължително условие);
  • Чрез банков превод.* IBAN: BG57UNCR76301000127511 УниКредит Булбанк пл. „Света Неделя“ 7, София 1000. За Кибеа ЕООД. Основание за внасяне: Дарение за библиотеки (задължително условие);
  • Чрез PayPal.** Потребителско име: office@kibea.net. Основание за внасяне: Дарение за библиотеки (задължително условие).

На поръчките за дарение няма да бъде начислявана доставка. Ще се свържем с всеки онлайн дарител по телефона.

*Ако плащате през сметка, различна от левова, следва да причислите банкова такса от 10 евро (19.55 лв.).
**Нужно е да преведете равностойността на сумата на дарението в евро по курс 1,95583 лв. за 1 евро.