2023: Тръгваме по Моста с пълна застрахователна защита от КИБЕА

Традиционният предколеден навигатор в кибейските заглавия, емисия 2022

2023: Тръгваме по Моста с пълна застрахователна защита от КИБЕА

Е, приятели-ПОчитатели, според звездите през 2023-та ще минем по Мост над бурни води. Не казват здрав ли е, или паянтов, но пък кибейци предлагаме пакетна застраховка с пълна защита на тялото, ума, душата и духа – емисия 2022.

Дали виждаме светлина в края на Моста, зависи поне 50/50 от нагласата на ума и коварната й власт над качеството на живота ни. Мнозина ще стигнат до следващия Еверест, надмогвайки вътрешни страхове, подквасени от реално преживени трусове. Някак по-стабилен е техният Мост, доброто по-лесно ги открива, тялото им по-рядко казва НЕ (и да каже, ще се разберат помежду си), знаят от първа ръка, че вярата в доброто; благодарността, състраданието и любовта са глаголи, а не приповдигната религиозна реторика или шекерени бисери от школско есе. Тези люде откриват щастието не защото са нещо пò така; те вярват, че го има, поискали са го, знаят къде да го търсят и как да го разпознаят, дори владеят изкуството да обичат себе си (или поне се опитват).

Мда, има такива хора и не че им е лесно, но някак пò виждат светлината в края на Моста.

Останалите ще пристъпваме вдървено по люлеещи се въжени мостчета, защото страдаме от дефицит на горните активи-позитиви. Ако се напънем да изровим поне 50 неща, за които не сме виновни, тутакси ще ги затапим със 150 тежки свои провинения. Други уж се майтапят на гърба на изкуФството в култови софийски кръчмета от миналия век, пък от текстовете им упойно лъха на чесън и шкембе с примес на тежка носталгия. Кибейци предлагаме книжен цяр и на тези хора – и той не е просто детска работа. Започваме с малките стъпки, драги ПОчитателю: просто дишай, просто чувствай, просто бъди какъвто си. (По ирония приключваме годината с книги, с които трябва да сме започнали Пътя си.) Дишането за здраве например стана тема, особено болна напоследък. И за да не сме толкова изтощени или, ще прощавате, недъгави, се учим да калибрираме всеки наш дъх. Науката доказа, че дори с леко коригиране на начина, по който вдишваме и издишваме, можем да подмладим органите си, да спрем автоимунните заболявания и дори да изправим гръбначните изкривявания. Ако имате съпротиви или противопоказания спрямо тази система, предлагаме алтернативна – пак с кислорода в главната роля. Поемете дъх – книгата е дебеличка, но пък залогът е да изглеждате по-добре, да се чувствате по-добре и да правите повече. Мда, сякаш нищо от гореизброеното не би трябвало да е възможно, но въпреки това е реалност, измерена с реални успехи. И докато сме на темата за ефективността и постиженията, има светлина в края на моста и за хората със специфично нарушение на способността за учене; впрочем редица техники, приложими в този случай, ще свършат чудесна работа и на останалите. В торбата здрав дух и ум – здраво тяло ще пъхнем и малката книжка с базовите принципи на енергийната медицина хомеопатия. И ако все още Мостът към бъдещето ви изглежда паянтов, предписваме доза свобода, за предпочитане неограничена. Има ли такава? Имало било, при това по-близо, отколкото си представяме. Тандемът от проверени повелители на финансовата свобода, на бизнес и житейските стратегии пък направо заявява, че бъдещето е по-добро, отколкото си мислим, и вади от ръкава нагласи и инструменти, които индустрията за финансови услуги не би искала да познаваме. Ако ли вашата свобода е функция на разтълкувани звездни и планетни влияния, подадени месец по месец за всеки зодиакален знак – заповядайте Астрологична прогноза 2023. Искате още по-конкретизирани насоки от небето? Пъхнете в джоба изящното астробижу с 365 съвета за всеки ден.

Ще водите ли деца по Моста на 2023? Те са напред с материала по подразбиране, но има какво кибейско да сложим и в техния багаж. Погледнат ли надолу, в бурните води, малчуганите ще видят… октопод в компанията на (не)обикновено момиченце. Повдигнат ли ей онзи обрасъл с мъх камък, той ще им разкаже чудна приказка за сърдечно приятелство и непоколебима храброст от света на малките животинки, които бранят своята Гора от героите на деня. Ако ли пък малчуганите ги дострашее, има кой да помогне. Горското духче Лия ще ги разходи из невидимия свят, в който всичко е както трябва да бъде, защото е място на приятели: там думите са важни, а честотата, на която трептим, ни свързва с всички светове. Или пък Малкият принц ще им помогне да разберат чувствата си, да ги изразят в цвят и да ги овладеят с простички дихателни упражнения в компанията на Лисицата, Розата и Овцата. На помощ се притичва и вездесъщият Каю, в чиято компания маляците успешно преодоляват предизвикателствата на порастването. Е, през 2022 той ги научи на още два важни поведенчески модела. Единият е да преборят характерното „Това е мое“ и да се научат да споделят нещата си с другите. Вторият е да прибират играчките си, защото  всеки вкъщи изпълнява своите задължения, уважава желанията на другите и всички си помагат.

Остава въпросът с личната отговорност накъде ще ни изведе Мостът на 2023-та. Тя е съвсем реална, но не я ли поемем, вероятно ни очаква фантастично драматичен спомен от бъдещето, наречен Неотера. Нащрек сме и да не се загубим, понеже сме си сложили грешната маска и другите са ни познали такива, каквито не сме.  

Е, драги читателю-ПОчитателю, щем не щем, ще крачим по Моста през 2023-та. Различни сме, но имаме една мечта: от другата страна да ни очаква нещо ако не друго, поне нормално. То обаче също се оказва мит в условията на токсичната ни култура, която кога тайно и полека, кога откровено нагло натоварва тялото, подрива емоционалния баланс и съсипва имунната ни система. Полезният ни ход е да се просветим относно триединството на травмата, болестта и изцелението. И да поемем отговорност за последното, естествено! Част от него е да се научим да регенерираме, преодолявайки други закостенели митове – за генетичната предопределеност например.

Пожелаваме топли и просветлени празници! И ако отново ни повярвате и позволите, ще ви правим компания и по Моста на 2023, и далече отвъд него. И за много години!

За Коледния департамент на КИБЕА:

Дара Цветкова,
дежурен редактор-словослагател