ПОКАНА за премиера: Представяме поетичния сборник на Анжела Пенчева „Моята изповед“

Откраднати любовни мигове в стихове

ПОКАНА за премиера: Представяме поетичния сборник на Анжела Пенчева „Моята изповед“

На 13 октомври от 18 часà в „Солтед кафе“ ще се потопим за пръв път в поетичния свят на Анжела Пенчева.

Стихосбирката ѝ „Моята изповед“ докосва читателя със сърдечните трепети на човек, за когото инвалидната количка е „добра приятелка и второ Аз“. На въпроса как се е появил интересът ѝ към писането на поезия, авторката на автобиографичната книга „Моят живот. Да имаш ляв палец“ (ИК КИБЕА, 2015) отговаря:

Започнах да пиша стихове, когато се влюбих силно за първи път в момче, което съм виждала един-единствен път през живота ми преди 17–18 години, но това беше достатъчно да напиша стихотворение за него. Оттогава, когато имам такива откраднати мигове, аз ги пресъздавам в стиховете си.

Познаваме Анжела като рядко жизнен, упорит и активно работещ за благородни каузи на хора с ДЦП човек, който не спестява нищо на никого, иска да бъде чут, разбран и най-вече – обичан. По обективни причини гледа на света и на хората от друг ъгъл, казва за себе си, че „не се дава лесно“, но иска да чуем изстрадания ѝ зов за любов и да ни докосне светлата печал от нейната несподеленост.

Стихосбирката на Анжела ще бъде представена на 13 октомври, петък, от 18 часà в „Солтед кафе“ (София, ул. „Братя Миладинови“ 38).

Очакваме ви, драги приятели-ПОчитатели!