Комплект „Пръстенът на нибелунга“

Комплект „Пръстенът на нибелунга“

По либретото на Рихард Вагнер

Комплект печатни издания

Доставка до 3 работни дни

Начин на плащане: наложен платеж или по банков път

Безплатна доставка при поръчки над 75 лв.
Цена:
Корична цена:116,00 лв.
Цена:75,40 лв.
Отстъпка:35%

Пътешествие из световете на богове и герои, разказ за пръстена, даващ могъщество, но носещ и гибел, история за извечната битка между светлината и мрака, доброто и злото, свободната воля и предопределението.

Вдъхновен от старогерманските митове и скандинавските саги, Вагнер създава знаменитата си оперна тетралогия, превърнала се в културен архетип с многостранно влияние в модерното изкуство. Непреходната тема за битката между светлината и мрака, доброто и злото, свободната воля и предопределението поставя извечния въпрос за силата на любовта и значението на изборите, които правим в живота си. Завладяващо разказана и зрелищно илюстрирана, историята за вълшебния пръстен и неговото проклятие ще бъде празник за любителите на фентъзи жанра от всички възрасти.

Пръстенът на нибелунга. Рейнско злато. Книга първа

Някъде далече, далече, където блести синята лента на бащата река, жален плач оглася долината. Речните нимфи тъгуват за Рейнското злато, похитено от краля на нибелунгите Алберих. Той ще изкове от него пръстен, който ще му даде власт над всемира. Но дали пръстенът ще остане при него и до какво ще доведе жаждата да бъде притежаван?

Пръстенът на нибелунга. Валкирия. Книга втора

Дъщерите на Йорд, валкириите, отнасят с летящите си коне героите, паднали в битка, за да се присъединят към вечния пир в двореца на боговете Валхала. Но смъртта на храбрия Зигмунд ще накара девите воини да се опълчат на своя баща – всемогъщия Вотан. Честта и любовта са поставени на изпитание, магията прекроява съдби, а вълшебният пръстен проблясва в сенките на драконовата пещера, очаквайки своето време.

Пръстенът на нибелунга. Зигфрид. Книга трета

Зигфрид, героят със свободна воля, безстрашно стиснал в ръка изкования наново в огън и магия меч Нотунг, пронизва в гърдите дракона Фафнир и взема вълшебния пръстен, от който зависи съдбата на боговете и хората. Запленен от красотата на Брунхилда, той е готов да й даде не само сърцето си. И само Йорд, богинята на Земята, знае какво предстои на вселенското дърво Игдразил, прораснало през всички светове и понесло чудесата им през морето на Времето.

Пръстенът на нибелунга. Залезът на боговете. Книга четвърта

Сбъдва се древното пророчество: Рейнското злато освобождава човешките съдби, а боговете, изгубили своята власт над тях, са обречени на гибел. Дървото на живота Игдразил изгаря в чутовен пожар, руините на Валхала се разлитат в мрака на всемира. Но Мидгард, светът на хората, оцелява, защото такава е волята на храбрия и благороден Зигфрид Драконоубиеца. В дълбините на тайна пещера, някъде сред водите на Татко Рейн, танцуват три красиви речни нимфи и пазят до днес безценното му съкровище – вълшебна тиара и всемогъщ златен пръстен.