Авторката на „GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката“ с презентация в София на 7 декември

Авторката на „GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката“ с презентация в София на 7 декември

(обновена)

Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд, автор на концепцията за GAPS – синдрома на храносмилателната система и психиката, и на едноименната книга, гостува в София на 7 декември по покана на ИК КИБЕА и Сдружение за деца с проблеми в развитието „Бонитатис“.

Книгата е плод на тригодишната работа на д-р Макбрайд със стотици деца в нейната клиника. В този период тя изследва активно темата за неблагополучията на храносмилателната система и пряката им връзка с аутизма, хиперактивността, дислексията, диспраксия, депресията, епилепсията, шизофренията и редица други заболявания. Тезата, която авторката подкрепя с множество примери от собствената си практика на родител и лекар, е, че има надежда и тя е в използването на специфичен хранителен режим.

Предложеният от д-р Кембъл-Макбрайд начин на хранене е разработен и изпитан лично от самата нея, докато прави всичко по силите си да подобри състоянието на своето дете аутист.

Ето част от проблемите, разгледани в книгата GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката:

Защо всички болести започват в храносмилателната система? Каква е точно връзката храносмилателна система – мозък? Защо в тялото се отделят токсини и как влияят на мозъка? Съществува ли причинно-следствена връзка ваксини – аутизъм? (Още по въпроса – в книгите на друг нутриционист, издаден от КИБЕА – Барбара Рен.) Какво предизвиква най-тежкия и най-труднолечим дисбаланс на чревната флора? Отношението GAPS – вегетарианство? Връзката имунна система – GAPS? Кои са 10-те най-силни стимуланта и 10-те най-разрушителни въздействия за имунната система? Каква е диетата при синдрома на храносмилателната система и мозъка – изпълнима ли е и етапи на въвеждане? Хранителни добавки: най-важните и най-качествените? За усвоимите витамини: източници и заблуди? Кои храни се препоръчват, кои трябва да се избягват? Изпробвани здравословни рецепти за приготвяне на храна?

Презентация на книгата GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката
Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд (автор)

7 декември 2016 г.
Хотел „Хемус“, зала „Преслав“
Начало: 18:30 часа
Вход: свободен

Можете да разгледате презентацията тук.

Вижте видеопосланието на д-р Наташа Кембъл-Макбрайд към българските читатели тук.
Интересни моменти от книгата прочетете тук.