Спомен за Станислав Станчев-Стенли в текст и музика. Представяне на книга

Спомен за Станислав Станчев-Стенли в текст и музика. Представяне на книга

(обновена)

На 10 януари от 18.30 часа в Литературен клуб Перото КИБЕА представи биографичната книга Stanley. Извън петолинието. Животът и дневниците на един музикант. Автор е Иван Станчев.

За книгата, нейния исторически контекст и куража на Стенли да надхвърли тесните му рамки говориха Силвия Стефанова и проф. Мони Алмалех. Спомени, впечатления и професионално мнение за личността и творчеството на артиста споделиха специалните гости на събитието проф. Симо Лазаров, д-р Владимир Бостанджиев и Христофор Стоянов – продуцент на талантливия композитор и изпълнител. За музикалната атмосфера на събитието се погрижиха проф. Симо Лазаров и гл. ас. д-р Росица Бечева от НБУ.

Естетското художествено оформление на Stanley. Извън петолинието е знак на почит към една колкото фина и чувствителна, толкова и самотна поетична душа. Приложените два диска съдържат ефирна, съзерцателна и медитативна авторска музика в стил фюжън, ню ейдж, смуут джаз и поп-рок.

Станислав Станчев-Стенли (25.12.1962 – 02.03.2013) е талантлив композитор и изпълнител, за жалост, сравнително слабо познат на българската публика. Свири на пиано и китара, пее и пише стиховете на  песните си. Завършил е курс за продуценти, студийни музиканти и тонрежисьори в Охайо, а също и едногодишен курс за кийбордисти в Музикалния институт в Лос Анжелис.

Словото на проф. Мони Алмалех четете тук.
За книгата четете тук.