На Алеята с КИБЕА: Срещи с български автори. Павлина Вежинова, тандемът Джеки Стоев и Джони Пенков в разговор с читатели

На Алеята с КИБЕА: Срещи с български автори. Павлина Вежинова, тандемът Джеки Стоев и Джони Пенков в разговор с читатели

В Литературния кът на софийската Алея на книгата’17 читателят ще се срещне с български автори, които с книгите си връщат времето назад.

В 19 часа на 13 септември хващаме с Павлина Делчева-Вежинова по дирите на изчезналите софийски кръчми. Припомняме си, или научаваме, кои са култовите по времето на соца места за хапване, пийване и сладка раздумка в добра компания, усещани в онези години като „средища на свободния дух, на сладкодумство и волнодумство“.

В 11 часа на 17 септември отбелязваме Деня на София с афоризмите и карикатурите на „лошите момчета“ Джони Пенков и Джеки Стоев, събрани в полиграфското бижу „А дано, дано, дано…“. Как прословутите телефонни разговори на Джони запечатват частица от духа на социалистическата столица отпреди 40 – 50 години и какво мисли дуото за простака от онова време и днес?

Среща с Павлина Делчева-Вежинова, автор на книгата „По дирите на изчезналите софийски кръчми“
13 септември 2017, 19 часа
Алея на книгата - Литературен кът („Витошка“, до скулптурата на Алеко Константинов)

Среща с Джеки Стоев и Джони Пенков, автори на книгата „А дано, дано, дано…“
17 септември 2017, 11 часа
Алея на книгата – Литературен кът („Витошка“, до скулптурата на Алеко Константинов)

Елате ги вижте!

Ще намерите книгите на КИБЕА в шатра 6.