1–28.02. ДАРИ КНИГА, ПОДАРИ ЛЮБОВ… на млади хора, които помагат на още по-млади хора

Тази година заглавията, събрани чрез инициативата на КИБЕА за книгодаряване по повод международния Book Giving Day, ще зарадват ABLE MENTOR. Организацията работи с доброволци, които помагат на ученици да разгърнат потенциала си, като стъпва на концепцията за индивидуално менторство.

Защо избрахме ABLE MENTOR? Защото са млади, ентусиазирани и вече пет години вършат реална работа. Последното е от ключово значение, доколкото енергията на менторите доброволци е насочена към преодоляването на няколко сериозни недъга в българската образователна система, които самите те, доскоро също ученици, познават добре. Тези пропуски не просто спъват конкурентоспособността на децата ни, но и влошават сериозно качеството на живота им. Сред тях са липсата на самочувствие, недостатъчната работа по кариерно и академично ориентиране в горните класове, недостигът на умения за планиране, комуникация, работа в екип и т.н. Последните са част от основните т.нар. меки умения, които ще търсят специалистите по човешки ресурси, когато ще ги интервюират за работа.

За инициативата на КИБЕА. Всеки, който през февруари купи и „забрави“ в книжарница КИБЕА подходящо заглавие, ще помогне на младите ментори-доброволци да помогнат на децата ни да разгърнат потенциала си. С почина си „Дари книга, подари любов“ КИБЕА се присъединява към Международния ден на книгодаряването Book Giving Day, който отскоро се чества на 14 февруари. През 2018 вашите наши книги заминаха за Българското неделно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Истанбул.

Очакваме на „Хан Крум“ 15 всеки, който желае да се присъедини с вдъхновяващо заглавие към каузата на КИБЕА и ABLE MENTOR.

Повече за ABLE MENTOR – тук