Какво купувахте най-много на Пролетния базар на книгата. Топ 10 на най-продаваните кибейски заглавия

Какво купувахте най-много на Пролетния базар на книгата. Топ 10 на най-продаваните кибейски заглавия

Току-що приключи най-голямото пролетно книжно изложение в България – традиционният майски базар на книгата. Данните от продажбите на нашия щанд недвусмислено сочат, че голямото завръщане на КИБЕА към детската книга е забелязано. Своята роля изигра и оформлението на щанда, както винаги дело на нашия художник Красимира Деспотова.

Ето и топ 10 от продажбите ни на Пролетния базар на книгата:

  1. Роботът Чапек на планетата с трите слънца
  2. Каю. Комплект от пет заглавия: Време е за гърне, Сбогом на пелените, Мия си зъбите сам, Лека нощ, Каю опитва нови храни.
  3. Мортина. История, от която да умреш от смях и Мортина и омразният братовчед
  4. Робът
  5. Зара
  6. Лхотце и Еверест на един дъх. Плюс Денали
  7. Диетата за екологията на тялото
  8. А дали не е В12?
  9. Книга за Пътя и Постигането
  10. Космическата сила на ума

Безспорен шампион е първата книга от поредицата роботски приключения на Чапек Първи, която блесна предпремиерно по време на Базара. По петите на робота (само защото още не е пораснал) топурка малчуганът Каю, който помага на детето ви да се пребори с първите си житейски предизвикателства. Във врата на момченцето диша любимата вече мис Морти (Мортина–1 и Мортина–2), която тази година ще зарадва деца и възрастни с още две заглавия. Видяхме как я очаквате и няма да ви разочароваме! Нараства интересът и към албумната ни тетралогия за нибелунгите, отчасти и заради 3D и 2D интригата на приложението за мобилни устройства KIBEA. Прави впечатление, че немалка част от гордите притежатели на четирите части се връщат и за Комикса.

Другите най-купувани заглавия са от поредиците „Познай себе си“, „Здраве“, „Знание“, „Личности“ и т.н.  Сред тях са любими знакови, но и нови заглавия.