МОСТОВЕ КЪМ СВЕТА НА ДЕМЕНЦИЯТА: премиера на книгата и семинар на авторката в София

МОСТОВЕ КЪМ СВЕТА НА ДЕМЕНЦИЯТА: премиера на книгата и семинар на авторката в София

(обновена със снимки от събитието)

Наскоро КИБЕА пусна на пазара поредната си социалнозначима книга „Мостове към света на деменцията“. Дългоочакваното помагало на Петра Ферхер и Гунвор Срамек може сериозно да облекчи живота на засегнатите от деменция – както страдащите от нея, така и техните близки.

На 18 октомври от 18 часа в Клуба на архитектите ще се състои дългоочакваната премиера на книгата със специалното участие на Петра Ферхер. На следващия ден – 19 октомври, от 10 часа в Есенс център авторката ще проведе целодневния семинар* „Да хвърлим мост към света на деменцията“. На въпроса за кого е подходящо обучението, г-жа Ферхер отговаря, че то е полезно както за непрофесионалисти – хора, които се грижат за близки с деменция в домашни условия, така и за професионалисти, а също за всички с интерес към темата.

Основните акценти на семинара: Какво представлява Методът на валидизация и как той ни помага да разбираме по-добре – без оценки, но с уважение и емпатия, хората с деменция? Какви са причините за различните типове поведение при деменция и как да разчитаме символното поведение на страдащия с помощта на епизоди от миналото му? Какви са новите възможности да се справяме с различни ситуации от ежедневието?

Премиера на книгата
18 октомври (петък)
18 часа
Клуб на архитекта, ул. „Кракра“ 11
Вход: свободен

Семинар „Да хвърлим мост към света на деменцията“
19 октомври (събота)
10–17 часа
Есенс център
София,  ул. „6-ти септември“ 37
Цена: 50 лв.

*Семинарът ще се състои само при набиране на достатъчно кандидати за сформирането на работни групи за практическите упражнения.

Информация и билети
Книжарница КИБЕА
ул. „Хан Крум“ 15
тел.: 02 988 01 93, e-mail: bookstore@kibea.net, seminars@kibea.net

Подробно за книгата и семинара – в следващия брой на електронния бюлетин. Ако още не сте се абонирали, можете да го направите тук.