Премиера на книга за щастието. Авторът Алберто Симоне в София

Премиера на книга за щастието. Авторът Алберто Симоне в София

Италианският режисьор и сценарист Алберто Симоне пристига в София, за да представи на 29 ноември „Щастието на нощното шкафче“. Малки тайни как да живеем по-добре дългогодишният изследовател на източната философия, лайф коуч и психолог е събрал в 40 спретнати есета, обединени от заглавието на първата му книга.

Премиерата ще се състои на 29 ноември (петък) от 18.30 часа в КНИГАТА | The Book, ул. „Г. С. Раковски“ 193.

На следващия ден – 30 ноември 2019 (събота), от 18.00 часа в Дома на киното (София, ул. „Екзарх Йосиф“ 37) ще бъде прожектиран документалният биографичен филм „Среща с Учителя Шри Шри Рави Шанкар“ с режисьор Алберто Симоне.

Книгата ми не е за щастието изобщо, подчертава синьор Симоне, а за едно възможно и трайно щастие, което ще ни даде повече свобода и емоционална стабилност, вътрешен мир и пълно взаимопроникване с Вселената, на която принадлежим. То обаче не е възможно, ако не сме наясно с невидимите и често подмолни начини, по които ние самите усложняваме живота си и се отдалечаваме от естественото състояние на удовлетворение и радост от всичко, което изпълва живота ни и го прави уникален.

Алберто Симоне е сценарист и режисьор (работи за италианската RАI). От дълги години изследва източната философия и духовност. Помага на хората като лайф коуч, психолог и терапевт благодарение на задълбочените си познания по т.нар. майндфулнес, позитивна и енергийна психология, техники и терапии за преодоляване на емоционални блокажи и посттравматичен стрес.