ТОП 10: Какво купувахте най-много на Коледния панаир – 2019

ТОП 10: Какво купувахте най-много на Коледния панаир – 2019

Скъпи приятели и почитатели,

С дълбоко удовлетворение споделяме информация и емоция относно 10-те най-продавани на Панаира наши заглавия.

Очаквано класацията оглави синьорина Мортина с четвъртата книга от поредицата (текст и илюстрации на Барбара Кантини) – Мортина и приятелят призрак. Да напомним, че първата част за славните дела на дяволитата чаровница пожъна същия резултат миналата година.

По петите й е Астрологична прогноза за 2020 на Гал Сасон. Интересът към книгата и автора й надмина и най-смелите ни очаквания и тиражът приключи за дни. Който не е успял да я купи, да търси от 19 декември в книжарницата ни на Хан Крум 15 или онлайн.

Роботът Чапек с двете прекрасно илюстрирани книги (Марин Трошанов, Петър Станимиров) за удивителните му космически премеждия е на почетната трета позиция. Лек превес в продажбите има Роботът Чапек на планетата с трите слънца – най-добрата детска книга за 2019 според класацията на Литературен клуб ПЕРОТО. Шпионската мисия на Пафуй Сянката обаче изобщо не се дава и настига по популярност първата книга от поредицата. Задава се и третата, Роботът Чапек и Лабиринтът на Сърдитото лигаво чудовище.

На подаръчни порции по 3–4 се купуваше Щастието на нощното шкафче с есетата на очарователния италиански режисьор и лайф коуч Алберто Симоне. Петата – Събудете великана в себе си на неподражаемия Антъни Робинс, води с минимална преднина пред друго ново впечатляващо заглавие – Свръхестественият човек (Джо Диспенза).

Следват култови кибейски заглавия на тема самопознание и саморазвитие. Ура за нестихващия интерес към класическите 7 навика на високоефективните хора (Стивън Кови), Силата на настоящето (Екхарт Толе) и Болестта като път (Рюдигер Далке, Торвалд Детлефсен). Десятката по продажби затваря Аюрведа (Гийта Вара), която излезе точно преди Панаира, но която явно сте очаквали.

Поздравяваме ви за добрия вкус, за нарастващия интерес към книгата и за доверието към нашего брата наследниците на богинята майка Кибела! Очаквайте скоро традиционния бърз прелет над новите ни заглавия от 2019.