Честит ни Международен ден на детската книга!

Кибейското семейство на Робота Чапек, Мортина, Каю и нибелунгите поздравява младите си читатели и ги кани в своя свят

Честит ни Международен ден на детската книга!

Скъпи приятели и свидни наши почитатели,

На 2 април, навръх рождения ден на Ханс Кристиан Андерсен, светът отдава почит на детската книга. Улисани край грижите с коронавируса, замалко да пропуснем празника на хубавото четиво за малчуганите.

В чест на празника кибейци с радост рапортуваме, че в последните години нашето семейство на увлекателната, образователна, премерено поучителна и чудесно илюстрирана книга за малките се увеличи и количествено, и качествено. В галерията образи блестят със слово и илюстрация Роботът Чапек и обитателите на пъстрата му вселена: чапекундери, чукундрели, Пафуй Сянката, Сърдитото лигаво чудовище, тръбоклюният опашат мисирник и какво и кой ли още не… За да ви разведрим, създадохме и вирусен видеохит – Песента на Чапек, с който да освежите дните на изолация.

Привидно страшният, но много симпатичен и шантав зомби свят на синьорина Мортина, хрътката-албинос Скръбен, леля Упокойна с вила Упадък, досадния братовчед Дивберт, простете – Дилберт, прачичо Фатален, дядо Гробовен и баба Злокобна, леля Вещиана и вила Финтифлюшка… всъщност учи децата ни на приятелство, човечност, изобретателност… (не ни ли преподава COVID-19 същия урок сега…)

Малкият Каю проходи на български с приятни за окото и ръчичката пъстри книжки, в които симпатичното хлапе напътства маляците как да се простят с памперса и да не се боят от гърнето, как да заспиват сами и да си мият зъбите, и още…  И му предстои да порасне заедно с децата ни, надяваме се.

Тетралогията за приключенията на нибелунгите пък е първата създадена в България поредица с добавена реалност, която оживява чрез безплатното мобилно приложение KIBEA. Така успяхме да скъсим дистанцията между книгата и децата ни. Събудихме и интереса им към естетичния прочит на вечните истории за магии, коварство, алчност, храброст и почтеност.

Ако и вашите деца харесват нашите герои, могат да ги подкрепят с гласа си в класацията „Бисерче вълшебно“ тук:

Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката (гласуване)

Мортина и ваканцията на езерото Мистерия (гласуване)

Гости отдалеч (гласуване)

Imagine I Представи си (гласуване)