КИБЕА с четвърта книгодарителска акция в чест на 14 февруари

Към кампанията по случай Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day) се присъединява и Асоциация „Българска книга“

КИБЕА с четвърта книгодарителска акция в чест на 14 февруари

(обновена със снимки от кампания–2021)

С четвърта поредна акция „Дари книга, подари любов“ ще отбележим 14 февруари – Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day), в юбилейната за КИБЕА 2021-ва. Тази година зад инициативата, която ще продължи до 27 февруари, застава и Асоциация „Българска книга“ – организацията на книгоиздателите, книготърговците и литературните агенти у нас.

Акцията: какво, къде и как. За четвърти път сборният пункт за акцията на КИБЕА е фирмената ни книжарница. До края на февруари ще очакваме на „Хан Крум“ 15 всеки, който иска да сподели книга с колеги читатели или организации, които не могат да си я позволят. Единият начин е да купите и „да забравите“ в книжарницата ни наше издание, чието познание искате да стигне и до други. Ако нямате тази възможност, можете да поръчате през www.kibea.net избраното заглавие, като посочите, че е дарение (обяснението за плащането е най-долу). Друг вариант е да донесете собствена книга. (Надяваме се тя да изглежда така, че вие самите да посегнете към нея, ако я видите в обществената библиотека.)

Какво следва. КИБЕА ще добави своята лепта към вашите книги и ще направим общо дарение. Според оригиналния замисъл инициативата „Book Giving Day“ е адресирана към децата и младежката аудитория. Ние приветстваме този фокус, но нашата кампания разширява границите и включва заглавия, подходящи за всички възрастови групи.  

През годината, в която КИБЕА става на 30, бенефициент на кампанията ни е Библиотека „Родина“ в Стара Загора. Този избор отговаря на една от основните цели на кампанията: набиране на качествени заглавия, с които да се попълнят и обновят библиотечните фондове, така че читателите да получат достъп до съвременна и класическа литература, а и до нови издания, често не достигащи до всички региони на страната. Старозагорчани, ако предпочитате да занесете лично книгодарението си в „Родина“, там вече ви очакват.

Поглед назад. В предишните три кампании КИБЕА книгодари библиотеката на Българското училище в Истанбул (2018). През 2019 книгите ни стигнаха до организацията на младите лидери Able Mentor. Бенефициент на третата акция стана Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ (2020).

Специално за децата. По кибейска традиция всеки невръстен читател, който прекрачи прага на „Хан Крум“ 15 през февруари, ще получи подарък.

Приятели, очакваме ви в книжарницата ни на Малките Пет кьошета! Надяваме се подкрепата на АБК да придаде още по-голям размах на кампанията „Дари книга, подари любов!“

Към официалния сайт на International Book Giving Day

Допълнителна информация. Ако поръчате книга за дарение през www.kibea.net, можете да платите по три начина:

  • Чрез пощенски паричен превод в офисите на Еконт. Основание за плащане: Дарение за библиотека "Родина" - Стара Загора, или ДБР - Стара Загора (задължително условие);
  • Чрез банков превод.* IBAN: BG57UNCR76301000127511 УниКредит Булбанк пл. „Света Неделя“ 7, София 1000. За Кибеа ЕООД. Основание за внасяне: Дарение за библиотека "Родина" - Стара Загора, или ДБР - Стара Загора (задължително условие);
  • Чрез PayPal.** Потребителско име: office@kibea.net. Основание за внасяне: Дарение за библиотека "Родина" - Стара Загора, или ДБР - Стара Загора (задължително условие).

При поръчка над 50 лв. доставката за България е безплатна.

*Ако плащате през сметка, различна от левова, следва да причислите банкова такса от 7 евро (13,69 лв.).
**Нужно е да преведете равностойността на сумата на дарението в евро по курс 1,95583 лв. за 1 евро.

В галерията долу: моменти от книгодарителските акции на КИБЕА през 2018, 2019, 2020 и 2021 година.