ПОКАНА: Алберто Симоне представя в София книгата си „Изкуството да обичаш себе си“

Навръх настъпването на астрологичната пролет ви каним на среща с човек, който „притежава безценния дар да кара всички да се чувстваме по-добре“

ПОКАНА: Алберто Симоне представя в София книгата си „Изкуството да обичаш себе си“

(обновена със снимки)

На 21 март от 18.30 часа в K.E.B.A. Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста (ул. „Г. С. Раковски“ 114) хуманистът с много творчески лица Алберто Симоне ще представи своята книга „Изкуството да обичаш себе си“.

Подобно на „Всеки ден е чудо“ и „Щастието на нощното шкафче“, спретнатото томче съдържа кратички есета, които будят ума, разведряват духа и успокояват душата. За третата си издадена на български книга А. Симоне избира тема, близка на всеки: Да се погрижим за себе си, за да сме полезни на света.

Ще се справим и този път, твърди авторът, защото какъвто и катаклизъм да връхлети човешкия род, надеждата, смелостта, способността да се адаптираме, креативността и умението да превръщаме проблемите във възможности винаги ще бъдат най-силните ни оръжия.

Ден по-рано, на 20 март от 17.30 часа, в Дома на киното Алберто Симоне ще представи филма си „Лунен удар“. С тази прожекция 26. София Филм Фест в партньорство с Италианския културен институт ще отбележи 100-годишнината от рождението на кинолегендата Нино Манфреди. Специален гост на събитието ще бъде актрисата и продуцент Роберта Манфреди.

Алберто Симоне е търсещ човек, който никога не стои на едно място. Режисьор, сценарист, дългогодишен изследовател на източната философия и духовност. Помага на хората като лайф коуч, психолог и терапевт благодарение на задълбочените си познания по т.нар. майндфулнес, позитивна и енергийна психология, техники и терапии за преодоляване на емоционални блокажи и посттравматичен стрес. За него казват, че притежава безценния дар да кара всички да се чувстваме по-добре.

За какво по-символично начало на сезона, който свързваме със завръщането към светлината, можем да мечтаем? Очакваме Ви!

Допълнителна информация:

Към видеото, в което Алберто Симоне ви кани на среща в София и чете откъс от „Изкуството да обичаме себе си“
Към друг откъс от книгата: Прегръдките са интелигентни