„А дано, дано, дано…“ на Джони Пенков и Джеки Стоев: Премиера за неслабонервни в деня преди Първи април

„А дано, дано, дано…“ на Джони Пенков и Джеки Стоев: Премиера за неслабонервни в деня преди Първи април

(Бел.: Новината е обновена със снимки от събитията във Веселия ретро трамвай и Сити Марк Арт Център, с които г-н Джеки удари в земята престижни пиар фирми и такива за организиране на събития)

На 31 март с цикъл празнични събития отбелязваме излизането на последната книга на знаменитото дуо Джеки (Георги) Стоев и Джони (Георги) Пенков. „Лошите момчета“ по думите на още един Георги – Лозанов, автор на предговора, подбират в малко, цветно и предназначено за разбирачи полиграфическо бижу най-добрите си сентенции и карикатури, облагородени от намесата на художника Иван Пенков – бащата на Джони.

Автори на афоризмите: Джони Пенков и Иван Пенков. Автор на карикатурите и няколко словесни остроумия: Джеки Стоев

ПРОГРАМА НА ПРАЗНИЧНИТЕ ПРЕД-, ПО ВРЕМЕ НА И СЛЕДПРЕМИЕРНИ СЪБИТИЯ

Първи етап: Подгряващи дейности

31 март, от 12 ч., площад Възраждане - първа спирка на ретро трамвая в посока площад „Журналист“.  Нищо не подозиращите пътници (ретро трамваят се движи по линия 10) се посрещат от двамата автори и легендарен петчленен цигански оркестър от Котел.

Неустоима оферта „3 в 1“: за 11.98 лева получаваме книга с автографи от двамата и чаша вино в тяхната компания, като междувременно се и возим. Приблизителна продължителност на подгряващите дейности: 12 - 15 часа.

Втори етап: Същинска премиера
31 март, 19.30 ч., Сити Марк Арт Център (бивше кино „Левски“)

Предупреждение по изрична заръка на авторите: гостите да не се боят, че съгласно класическия сценарий на подобни събития същите ще бъдат дежурно славословени и че ще се зачитат откъси от произведението им. Тъкмо напротив – те ще дрънкат глупости (прецизен цитат), разреждани за разнообразие от гениалните изпълнения на легендарния цигански оркестър от Котел и тяхната (на авторите) дилетантска свирня на духови и прочее инструменти. Да се очаква премиера на видеа и филмчета, правени по заявка преди много време и с голям мерак, но не видели бял свят по някакви причини.

Трети етап: Логичен завършек

Хам-хум и гъл-гъл (прецизен цитат) с продуктово позиционирани предпочитани питиета, единственото нещо, което ще е като при хората на премиера.

От 1 април: Последващи действия
От 1 април между 12 до 13 часа двамата ще си пият кафето в „Пещерата“ в безистена на „Славейков“ 2, заведението веднага след сексшопа, и ще дават автографи (цитат).

„А дано, дано, дано...“  ще излезе на 30 март 2017.

Още повече подробности за книгата и премиерата и интервю с авторите абонатите на бюлетина ще прочетат в следващия брой.

Предпремиерно и следизборно интервю на Джони и Джеки - тук.
Интерпретация на някои сухи биографични факти - тук.
За свободата да бъдеш Джони и/или Джеки - тук.

Към книгата