Защо точно на мен, защо точно аз? Как книгата „Болестта като път“ ви помогна да намерите отговора

Защо точно на мен, защо точно аз? Как книгата „Болестта като път“ ви помогна да намерите отговора

Драги приятели и почитатели,

Д-р Рюдигер Далке, единият от авторите на „Болестта като път“, пристига за пръв път в София. На 25 ноември, близо 20 години след първото българско издание на забележителния психосоматичен труд, д-р Далке ще проведе семинара „Болестта като символ“.

Организаторите на събитието в партньорство с КИБЕА - издател на книгата за България, обявяваме набиране и подбор на отзиви по темата „Моят личен опит с „Болестта като път“. Разкажете ни накратко Дали и как ви помогна трудът на д-р Далке и Торвалд Детлефсен да се справите със сериозно предизвикателство във вашия живот; отвориха ли ви се очите за проблеми, които връхлитат „точно вас“, било болест или злополука? И най-важното: обяснихте ли си причините и преодоляхте ли изпитанието?

Ако желаете да споделите личните си преживявания и поуките от пътя, който сте извървели ръка за ръка със своята болест или „неочаквани“ инциденти, пишете ни. На блога на КИБЕА и в двете фейсбук страници – на организаторите и нашата, ще публикуваме всички ваши отговори, които могат да помогнат и на други. Приемаме и мнения, подписани с инициали.

Ще бъдат изтеглени имената на 10 души, които ще получат екземпляр от „Болестта като път“ с автограф от автора, а организаторите добавят още един бонус – безплатен билет за семинара „Болестта като символ“.

Очакваме до 31 октомври мненията и споделените ви истории на: dara@kibea.net и office@kibea.net.

В предстоящия електронен бюлетин на КИБЕА, посветен изцяло на книгата и събитието, ще публикуваме първите споделени истории. Всяка следваща ще бъде добавяна в нашия блог и в двете фейсбук-страници.

За начало публикуваме мненията на Лучана Узунова, инициатор и организатор на семинара, и на Марияна Златарева, управител на КИБЕА. (Цялото интервю на Лучана – в предстоящия нюзлетър, а д-р Далке е обещал нарочно обръщение към българските си читатели.)

Споделете опита си – може да помогнете и на други хора.

Отговорността за всичко, с което се сблъскваме в живота, винаги носим самите ние, тук няма изключения. Когато някой страда, винаги страда само от себе си, независимо от тежестта на страданието. (цитат)

Към книгата „Болестта като път“
Към семинара „Болестта като символ“
Към фейсбук-страницата на семинара