Щанд 333: КИБЕА на Коледния панаир на книгата

Щанд 333: КИБЕА на Коледния панаир на книгата

Мястото на срещата ни няма да се промени и на тазгодишния Софийски международен панаир на книгата. От 12 до 17 декември ще ни намерите на обичайната ни локация на третия етаж в НДК, щандът е 333.

И отново – Негово Величество Процентът. Всички любими и нови заглавия ще ви очакват с 10 %-но понижение на цените. Настроението ще повишаваме и с неуморното Колело на емоциите, което обещава четири книги-подарък. Безспорно големият късмет е  „Рейнско злато“ – първият бисер от авторската must-have колекция на КИБЕА „Пръстенът на нибелунга“. Поради добавената реалност тетралогията е предпочитан подарък за деца и тийнейджъри, но няма да остави равнодушни всички естети с вкус към класиката. Ако по време на Панаира вземете наведнъж „Рейнско злато“, „Валкирия“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“, отстъпката е значителна. Другите три печеливши сектора от Колелото на емоциите ви носят луксозна книга за вашата зодия.

Талони с 30 % отстъпка, валидна до 12 януари, ще зарадват всички, които напазаруват книги за 40 и повече лева от щанд 333.

Събития и срещи с автори на КИБЕА. Те са отлична възможност да направите различен подарък-книга. На 16 декември (събота) на щанд 333 ще се срещнете с автори на публикувани през 2017 заглавия:

Джеки Стоев и Джони Пенков, автори на „А дано, дано, дано…“ откриват парада в 11 часа и са на ваше разположение до 12. Няма такива автографи, гаранция!
Добромир Друмев, автор на „Бойни изкуства“ ще бъде при нас  от 12:00 до 13:00 часа. Негова беше най-впечатляващата премиера тази година.
Елена Павлова и Петър Станимиров, автори на „Пръстенът на нибелунга“ – от 13:00 до 15:00. Създадоха изумителен продукт, но май изпревариха времето.
Павлина Делчева-Вежинова,  автор на „По дирите на изчезналите софийски кръчми“ – от 15:00 до 16:00. Сантимент и култура в неочакван ракурс.

На 17 декември (неделя)  от 11:00 до 12:00 часа на щанд 333 ще ви очаква младият ни автор Тихомир Иванов, автор на „Камино: Пътят на завръщането“. Най-прясната и обещаваща премиера на КИБЕА за тази година.

Отново на 17 декември, но в рамките на Културната програма, във фоайето на ет. 4, западно крило, можете да се срещнете с астроложката Даниела Евстатиева. Авторката на „Астро-лунен календар за 2018“ ще представи книгата си от 12:00 до 12:45 часа.

Друга възможност да подарите астрологична прогноза за идната година с автограф е книгата на Гал Сасон „2018 – Годината на Кучето и Господаря“. Лекцията на Гал „Ще хапе или ще ни закриля годината на Кучето“ е на 15 декември, на 16 са уъркшопът „Алхимия на отношенията: Как да открием своя партньор и да хармонизираме връзката си с помощта на мистичните традиции“ и семинарът „Предсказателна астрология: Как да разпознаваме и тълкуваме астрологичните цикли и тенденции през 2018 и по-нататък“.

Ще се видим на щанд 333! Очакваме ви на най-празничния Панаир на книгата от 12 до 17 декември на третия етаж на НДК, от 10 до 20 часа (в неделя – до 19 часа).

За 45. Софийски международен панаир на книгата

В тазгодишното издание участват над 200 издателства от страната и чужбина. Наситената съпътстваща програма, премиерите на най-новите заглавия у нас, десетките срещи с български и чуждестранни автори и издатели ще превърнат Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на Коледните празници. Международният фокус е върху литературата на страните от Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Полша и Унгария).

Откриване: 12 декември (вторник), 11 часа, Централно фоайе на НДК. Гост е Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Софийски международен панаир на книгата във фейсбук: тук
Видео „Една книга може да те отведе навсякъде“: тук