Дни на детето с българска писменост и култура: празнични предложения

Специални условия, игра с награди, изненади и подаръци за малчуганите. От кибейското семейство на детската книга

Дни на детето с българска писменост и култура: празнични предложения

От 18 май до 7 юни са дните на детето в КИБЕА тази година. Празничен пакет със специални условия при пазаруване от www.kibea.net: отстъпка, подаръци, изненади и игра с награди сме подготвили за малчугани и родители по случай 24 май и 1 юни.

С 35% отстъпка можете да вземете от нас всички детски заглавия от 18 май до 7 юни.

Безплатен откъс от ново заглавие. От 18 май до 7 юни изтеглете безплатно откъс от предстояща книга за азбуката. Кибейци завиждаме на всички малки и големи – деца, майки и бащи, баби и дядовци, стринки и чичовци, които ще се срещнат за пръв път с чудесната книга на Владислава Войнович „Аврам, Богдан, вода газят…“. И всеки ще открие по нещо за себе си. Отделна наслада за окото са илюстрациите на младия талант Лука Тилингер, а великолепният превод е дело на Русанка Ляпова. Книгата – роман за азбуката, е чудесен подарък за цялото семейство по случай празника на буквите и качественото четиво. Топлите видео поздравления на азбучния екип към българския читател очаквайте в електронния бюлетин. (Ако още не сте се абонирали, можете да го направите тук.)

банер-Аврам, Богдан, вода гази

Раздвижете дракона. От тетралогията за нибелунгите споделяме откъс от Книга първа „Рейнско злато“. Илюстрацията, както голям брой от всички илюстрации в тетралогията (другите заглавия са „Валкирия“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“) е с т.нар. добавена реалност/ augmented reality. Изтеглете безплатното приложение KIBEA за мобилни устройства с Android и iOS, изберете иконката „Рейнско злато“, насочете телефона/ таблета си към картинката в публикувания откъс и накарайте дракона страховито да пори въздуха с крила.

Игра с видеа. Сигурно видяхте хитовия клип за Робота Чапек по БТВ. Запишете клип как детето ви изпълнява песента на Чапек (цялата или любима част) подобно на вдъхновените артисти тук. Публикувайте клипчето под нашия пост-покана във фейсбук. Който го направи пръв, получава като подарък целия комплект от трите книги „Роботът Чапек на планетата с трите слънца“, „Роботът Чапек и шпионската мисия на Пафуй Сянката“ и „Роботът Чапек и Лабиринтът на Сърдитото лигаво чудовище“. Петима от всички участници, изтеглени с жребий след края на кампанията, ще получат книга по желание от роботската поредица. Играта започва веднага щом публикуваме поканата в нашата фейсбук страница и продължава до 7 юни.

Подарък от синьорина Мортина. Ще изпратим тематична чаша на всеки, който си поръча от нас четирите книги за привидно страшния, но твърде симпатичен шантав свят на синьорина Мортина, хрътката-албинос Скръбен, леля Упокойна от вила Упадък, досадния братовчед Дивберт, простете – Дилберт, прачичо Фатален, дядо Гробовен и баба Злокобна, леля Вещиана и вила Финтифлюшка. Приключенията на колоритните герои със смешни имена всъщност учат децата ни на приятелство, човечност, изобретателност… (не ни ли преподава COVID-19 същия урок сега…). Четирите книги от поредицата са: „Мортина. История, от която да умреш от смях“, „Мортина и омразният братовчед“, „Мортина и ваканцията на езерото Мистерия“„Мортина и приятелят призрак“.

Подарък-изненада от КИБЕА. Към всяка поръчка за детска книга, направена в рамките на празничната ни кампания (18 май – 7 юни 2020), ще добавим подарък от сърце.

Очаквайте милото видео обръщение на екипа, който стои зад чудесната Азбучна книга „Аврам, Богдан, вода газят“. Търсете най-новото ни детско заглавие от 22 май.