Пролетен базар на книгата пред НДК. КИБЕА – в шатра 47

30 години. 30%. Рожденичката черпи!

Пролетен базар на книгата пред НДК. КИБЕА – в шатра 47

От 31 май до 6 юни на живо, зелено и открито пред НДК е тазгодишният Пролетен базар на книгата. В шатра 47 юбилярката КИБЕА ще пръска настроение с чудесни нови и любими знакови книги, подаръци и изненади. И със знакова отстъпка от 30%, защото станахме на 30. Рожденичката черпи!

Какво ще намерите в нашата половина от шатра 47:

30% празнична ЧРД-отстъпка на всички заглавия (без трайно намалените). Същите специални условия са валидни от 31 май до 6 юни и в книжарница КИБЕА („Хан Крум“ 15), и при онлайн поръчки от www.kibea.net.

–40% за 10 комплекта от допълващи се заглавия. Само в шатра 47 от 31 май до 6 юни.

Детски комплекти с –40%:

  • Тетралогията с добавена реалност „Пръстенът на нибелунга“ (Книга 1.+ 2.+ 3.+ 4.);
  • „Приключенията на Робота Чапек“ (Книга 1.+ 2.+ 3.);
  • Поредицата за делата на момиченцето зомби Мортина (Книга 1.+ 2.+ 3.+ 4.)

Други комбинации с –40%:

  • Осъзнатост от Джон Кабат-Зин (Книга 1.+ 2.+ 3.+ 4.);
  • Подсъзнанието в действие от класика д-р Джоузеф Мърфи: „Силата на твоето подсъзнание“ (линк) + „Как да привличаме парите“ (линк) + „Мисълта – магия за богатство“ (линк) + „Вашият безкраен потенциал да забогатявате“ (линк), „Космическата сила на ума“ (линк);
  • Аюрведа за всички: „Аюрведа. Практическо ръководство“ (линк) + „Аюрведа в кухнята“ (линк) + „Праджна. Аюрведически ритуали за щастие“ (линк);
  • Женска сексуалност: „Жените и техният пол“ (линк) + „Жената – желана и желаеща“ (линк) + „Разказвачки на истории“ (линк);
  • Детски поведенчески разстройства: „Аутизмът“ (линк) + „Откъснати деца“ (линк) + „Хранителният режим на откъснатите деца“ (линк)

Комплекти „Български будители“ с –40%:

Мара Белчева (том 1. + том 2.)
Стилиян Чилингиров „Моите съвременници“ (том 1. + том 2.)

1 юни. Детски ден с КИБЕА. –40% на всички заглавия за малчугани и техните родители. Само по време на Пролетния базар, само в шатра 47.

През целия ден за децата неуморно ще се труди Колелото на късмета. Купете книга, завъртете колелото и спечелете подарък! Гарантирано от рожденичката КИБЕА.

Стари, но златни заглавия – редки находки от 30-годишната история на КИБЕА ще очакват своите ценители в шатра 47.

КИБЕА на СЦЕНАТА НА КУЛТУРНАТА ПРОГРАМА

5 юни, събота, 11 часа. За радостта от преподаването, едноименното заглавие и връзката му с практиката ще ни говорят хора, които разбират от предмета. В рамките на 45 минути ще бъдат представени новите похвати и как чрез тях да намерим баланса в обучението, който да подсилва (а не да поглъща) енергията, креативността и искреното желание за преподаване. Очевидно ще навлезем в територия, чужда на догми, стигми и предразсъдъци по темата „учене и училище“, и ще пристъпим във волните селения на валдорфската педагогика „на отворените врати“. И авторът, и екипът, който ще  представи книгата „Радостта от преподаването“, знаят от личен опит що е то осъзнато учене и обучаване без поучения и принуди, но с повишено внимание към външните и вътрешните страни на училищния живот.
Въпреки че изглежда идеално, е постижимо при определени условия. Сред най-важните е наличието на здравословна коалиция дете – родител – учител. Как изглежда тя през погледа на практиците от валдорфското ЧСУ „Проф. Н. Райнов“ – на живо на 5 юни, в 11 часа на Сцената на културната програма.

5 юни, събота, 13 часа. Авторът Делян Захариев и редакторката Елка Димитрова ще представят в диалогов режим двуезичната книга „Афоризми от добре (не)познати образи“.
Замисляли ли сте се какъв е коефициентът на чувството ви за хумор? How about your HQ, се пита. Лакмусът обикновено е как тълкувате екзистенциалния въпрос за значимостта на собствената си особа. Ако сте от тези, „които са достатъчно неподправени, за да се вземат твърде на сериозно, или от тези, които са достатъчно мъдри, за да не се вземат твърде на сериозно“, значи сте от целевата група на „Афоризми от добре (не)познати образи“. И в случай че you speak good English, бързо ще схванете какво е да се превежда интелигентен хумор (ако изобщо има друг).
Честно казано, английският не ви трябва. Афоризмите звучат чудесно и на български. Ще се уверим, когато се срещнем на живо с автора и редактора на 5 юни от 13 часа на Сцената на културната програма.

КИБЕА на Пролетния базар на книгата – 2021
31 май – 6 юни пред НДК
Шатра 47
10–20 часа (в неделя до 19)

Никой няма да си тръгне без подарък от кибейската половина на шатра 47. Колкото повече, толкова повече! Да празнуваме!