ПОКАНА: Д-р Габор Мате за мъдростта на психотравмата в токсичната култура на XXI век

Две срещи на живо в София с автора на „Разпилян ум“, „Когато тялото казва НЕ“ и други бестселъри за връзките „ум – тяло“ и „стрес – болест“. Онлайн билети за срещата разговор и допълнителна прожекция на филма „Мъдростта на травмата“

ПОКАНА: Д-р Габор Мате за мъдростта на психотравмата в токсичната култура на XXI век

(обновена)

Д-р Габор Мате – световноизвестен канадски лекар и международно признат специалист в лечението на психотравми и зависимости, лектор и автор на бестселъри, пристига в София за две срещи на живо: с почитателите на книгите му и с професионалисти – психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници, педагози.

Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век е темата на събитието, предназначено за широката публика. Срещата разговор с д-р Мате е на 18 май от 18.30 часà в зала „Милениум гранд“, Гранд Хотел Милениум София (бул. „Витоша“ 89В). Осигурен е превод. В програмата е включена предварителна прожекция на филма „Мъдростта на травмата“ на 17 май от 18 часà в кино Люмиер, НДК (до запълване на местата). Срещата с д-р Мате ще завърши с камерен концерт на Cello Petrovich & Percussion BunyVerse.

Семинарът за професионалисти „Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)“ ще се проведе на 18 май от 10 до 13 часà.

Посещението на д-р Мате в България е част от европейското му турне, което освен София включва Истанбул, Будапеща, Прага, Берлин, Цюрих и Лондон.
Организатор на събитието: Science and Nonduality (екипът на филма „Мъдростта на травмата“) в партньорство с ИК КИБЕА и „Чай във фабриката“. Двете срещи се провеждат с подкрепата на Институт „Лист“ (Унгарски културен институт София).

Д-р Мате с нарочно видео обръщение към българските си ПОчитатели и колеги месец преди срещите си с тях в София

Внимание! Билетите за срещата разговор с д-р Мате в Гранд Хотел Милениум са изчерпани, но можете да проследите събитието онлайн. В този случай ще получите линк за достъп 24 часа преди началото му. (Ако не го виждате във „Входящи“, проверете в папка „Спам“.) След приключване на срещата разговор ще получите друг линк – към нейния запис, който ще бъде валиден в продължение на един месец.

ОНЛАЙН БИЛЕТИ за срещата с д-р Габор Мате

За кого е полезна срещата. За всички, които се интересуват от проницателното – човешко и професионално – вглеждане във връзките ум – тяло и стрес – болест, в проблемите на зависимото поведение, синдрома на дефицит на вниманието и други съвременни предизвикателства към личността.

Темата. Психотравмата е в основата на най-дълбоките ни болки. Неизлекувана, тя хвърля сянка върху най-важните аспекти на живота: начина, по който се отнасяме към себе си и света наоколо; любовта и другите взаимоотношения, в т.ч. служебните, и т.н. И като отделни личности, и като общество е важно да вникнем в психичната травма и да намерим начин да излезем от сянката й. Тази цел обединява усилията на родители, учители, законодатели и политици, които също следва да се стремят да разберат причините за скока на тревожността и болестите на човешката душа, а не да се ограничават с тяхното регистриране, диагностициране и потискане на симптомите, осъждане и коригиращи мерки.

Акцентите: Психотравмата: възникване и симптоми • Кога и защо тялото казва НЕ: връзката травма/емоционален стрес – болест • Връзката пристрастяване – психотравма в детството. Механизмът на пристрастяването (в частност при децата) към интернет, телефони, електронни игри, социални мрежи • Новаторският терапевтичен подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry) • Защо СДВ е широко разпространен и ще се среща все по-често • Какъв тип родителство е необходим днес за отглеждането на здрави деца • Наследствени или колективни травми и др.

***

Срещата разговор в дати и числа
17 май, 18:00 -19:30 ч., кино „Люмиер“, НДК: прожекция на филма „Мъдростта на травмата“ (до запълване на залата).
Допълнителна прожекция с вход свободен: 20.00 ч.
18 май, 17.30: регистриране
18 май, 18:30 – 20:45 ч.: среща и дискусия с д-р Габор Мате в зала „Милениум гранд“ (Бална зала), Гранд Хотел Милениум София (бул. „Витоша“ 89В)
18 май, 21:00 – 21:30 ч.: камерен концерт на Cello Petrovich & Percussion BunyVerse

Осигурен е превод.

Онлайн билети за срещата разговор с д-р Г. Мате: 20 лв.

Официален сайт на събитието: https://thewisdomoftrauma.com/sofia/

***

Повече за д-р Габор Мате. Уважаван и търсен канадски психотерапевт, експерт по детско развитие и признат специалист в лечението на зависимости с над 40-годишен световен изследователски и клиничен опит. Автор на международни бестселъри, публикувани на 25 езика. Общият тираж на книгите му надхвърля 1 милион. Най-популярните му заглавия се издават на български от ИК КИБЕА. На пазара вече са „Разпилян ум: Произход и лечение на Синдрома на дефицит на вниманието“, а отскоро и „Когато тялото казва НЕ: Цената на скрития стрес“. Предстоят „В света на гладните духове: Близки срещи със зависимостта“, „Стойте до детето си: Защо родителят е по-важен от връстника“ и последната му книга със световна премиера през есента на 2022-ра „Митът за нормалното: Травмата, болестта и изцелението в един токсичен свят“.
Съавтор на иновативен терапевтичен подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry) и на едноименната международна програма за професионално обучение с хиляди участници от над 80 държави. За изключителната си работа е удостоен с Ордена на Канада – най-високото гражданско отличие на страната. Документалният филм за живота и делото му „Мъдростта на травмата“ е гледан от над 6 милиона души по целия свят. Зад създаването му стоят Зая (Ралица) и Маурицио Бенацо (Science and Nonduality).

Още една покана към мениджъри и лидери от различни нива, маркетингови директори, инвеститори, мениджъри „Човешки ресурси“ и др.
Друга възможност да чуете д-р Габор Мате по темата: „Когато тялото каже НЕ – единство на ума и тялото и връзката между стреса и болестта“ предлага The Global Thinkers Business Summit в Букурещ – престижен форум, който обединява света на бизнеса с най-големите умове на нашето време (17 юни).

Информация и билети за сесията с д-р Г. Мате на форума в Букурещ

Към семинара за професионалисти
Към книгата „Разпилян ум“
Към книгата „Когато тялото казва НЕ“
Към откъс от книгата „Разпилян ум
Към откъс от книгата „Когато тялото казва НЕ“
Към видео обръщението на д-р Г. Мате към българските му почитатели и колеги