ПОКАНА: д-р Габор Мате със семинар за професионалисти „Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)“

Дискусионният семинар е предназначен за психичноздравни специалисти: психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници, педагози

ПОКАНА: д-р Габор Мате със семинар за професионалисти „Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)“

(обновена)

На 18 май от 10 до 13 часà ще се проведе дългоочакваният семинар на д-р Габор Мате, предназначен за психичноздравни специалисти.

Световноизвестният канадски психотерапевт и специалист в преодоляването на психотравми и зависимости с над 40-годишен изследователски и клиничен опит идва за пръв път в България и ще представи пред българските си колеги терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry), чийто съавтор е. Голяма част от прозренията, върху които се основава новаторският подход, са изложени в международните бестселъри на д-р Мате, два от които – „Разпилян ум: Произход и лечение на СДВ“ и „Когато тялото казва НЕ: Цената на скрития стрес“ са вече на българския пазар. Предстои да излязат проникновените му трудове за родителството „Стойте до детето си: Защо родителят е по-важен от връстника“, за зависимостите „В света на гладните духове: Близки срещи със зависимостта“ и за предизвикателствата пред т.нар. нормалност „Митът за нормалното: Травмата, болестта и изцелението в един токсичен свят“.

Семинарът е предназначен за психичноздравни специалисти: психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници, педагози.

Структура и съдържание на семинара. В първата част д-р Мате ще представи накратко философията си за произхода на болестите и психичните заболявания. Практическата част включва демонстрации на разнообразни подходи, инструменти и техники за психологична работа с клиенти/пациенти с различни проблеми -  зависимост, съзависимост, тревожност и т.н.

Фокус на семинара. Постигане на по-дълбоко вникване в проблемите на страдащите, в резултат – и на по-пълноценна връзка с тях, с цел максимално подобряване на състоянието им. Участниците в семинара ще имат възможността да усъвършестват уменията си за работа дори с най-трудните клиенти, както и да посрещнат различни предизвикателства, свързани с психичното здраве.

Семинарът в дати и числа:
9:30 ч. Регистриране
10:00 – 13:00ч. Провеждане на семинара
Гранд Хотел Милениум, зала „Айнщайн“
Осигурен е превод.

Вход: 120 лв.
Предварителна прожекция на филма „Мъдростта на травмата“: 17 май от 18 часà в кино „Люмиер“, НДК (до запълване на залата!)
Допълнителна прожекция с вход свободен: 20.00 ч.

БИЛЕТИ ЗА СЕМИНАРА „Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)“

Отново на 18 май, от 18.30 часà ще се състои срещата разговор с д-р Мате на тема „Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век“. Събитието е предназначено за широката публика.

Посещението на д-р Мате в България е част от европейското му турне, което освен София включва Истанбул, Будапеща, Прага и Берлин.

Организатор на събитието: Science and Nonduality (екипът на филма „Мъдростта на травмата“) в партньорство с ИК КИБЕА и „Чай във фабриката“. Двете срещи се провеждат с подкрепата на „Институт Лист“ (Унгарски културен институт София).

Видео обръщение на д-р Мате към българските му ПОчитатели и колеги

Д-р Габор Мате е уважаван и търсен канадски психотерапевт, експерт по детско развитие и признат специалист в лечението на зависимости с над 40-годишен световен изследователски и клиничен опит. Автор на международни бестселъри, публикувани на 25 езика. Общият тираж на книгите му надхвърля 1 милион. Най-популярните му заглавия се издават на български от ИК КИБЕА. На пазара вече са „Разпилян ум: Произход и лечение на Синдрома на дефицит на вниманието“ и „Когато тялото казва НЕ: Цената на скрития стрес“. Предстоят „В света на гладните духове: Близки срещи със зависимостта“, „Стойте до детето си: Защо родителят е по-важен от връстника“ и последната му книга с предстояща световна премиера „Митът за нормалното: Травмата, болестта и изцелението в един токсичен свят“.

Съавтор на иновативен терапевтичен подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry) и на едноименната международна програма за професионално обучение с хиляди участници от над 80 държави. За изключителната си работа е удостоен с Ордена на Канада – най-високото гражданско отличие на страната. Документалният филм за живота и делото му „Мъдростта на травмата“ е гледан от над 6 милиона души по целия свят. Зад създаването му стоят Зая (Ралица) и Маурицио Бенацо (Science and Nonduality).

Към срещата разговор за мъдростта на психотравмата
Към книгата „Разпилян ум“
Към книгата „Когато тялото казва НЕ“
Към откъс от книгата „Разпилян ум“
Към откъс от книгата „Когато тялото казва НЕ“
Към видео обръщението на д-р Г. Мате към българските му почитатели и колеги