Сали Пачолок и д-р Джефри Стюарт в София и Варна за офанзивата „България без дефицит на В12“

Сали Пачолок и д-р Джефри Стюарт в София и Варна за офанзивата „България без дефицит на В12“

Авторите на бестселъра за епидемията от погрешни диагнози посетиха България в края на март

Най-сетне ни гостува екипът, вдигнал с книгата си „А дали не е В12?“  най-големия в последните години шум около проблем, който се открива лесно и се лекува евтино, но се пренебрегва.

От 27 март до края на месеца Сали Пачолок и д-р Джефри Стюарт участваха в поредица събития, посветени на разпознаването и неутрализирането на безмълвния убиец, както те наричат недостига на дванайсетия от групата на витамините В. Срещите с българската публика включваха лекции-семинари за медицински лица и за неспециалисти в София и Варна. В рамките на 21. Международен София филм фест пред пълна зала се прожектира игралният филм „Сали Пачолок“ за историята на амбициозната медицинска сестра, която се надига срещу статуквото, след като открива епидемия от погрешни диагнози. В Дома на киното беше и първата среща на авторите с българската публика.

В анализа на картината за дефицита на В12 по света авторите на книгата бяха включили данни за България, които представиха на презентациите си в София и Варна.

Програма

27 март (понеделник), 18:00 ч., Дом на киното, София
Представяне на книгата „А дали не е В12?“ и прожекция на игралния биографичен филм „Сали Пачолок“, режисьор: Елиса Леонард
Адрес: ул. Екзарх Йосиф №37

28 март (вторник), 14 часа, Болница „Токуда“, София
Лекция-семинар за представители на медицинското съсловие
Адрес: бул. „Никола Й. Вапцаров“ 51Б, ет. 9.

29 март (сряда), 17 часа, Аула Максима  на Университета по архитектура, строителство и геодезия, София
Лекция-семинар за неспециалисти
Адрес: бул. „Христо Смирненски“ 1, София

31 март, 16 часа, Арт салон, Радио Варна
Презентация за дефицита на витамин В12
Адрес: гр. Варна, бул. Приморски 22

    На срещите с авторите на „А дали не е В12“ дойдоха лекари и пациенти, които търсят общия знаменател между умора, анемия, често падане, депресия, забавено развитие или аутизъм при децата, деменция, алцхаймер или множествена склероза и редица други сериозни социалнозначими заболявания. Бяха засегнати критично важни въпроси от медицински и друг характер, които стоят зад проблема с епидемията от погрешни диагнози. Лекциите бяха полезни колкото за медиците и неспециалистите, които приемат аргументираните тези на Сали Пачолок и д-р Джефри Стюарт, така и за всички останали, които ги отхвърлят или искат да научат повече в една открита за дискусия среда. На лекцията в Радио Варна се изказа Зорница Павлова, чиято по-голяма дъщеричка е герой на печално известната история с погрешното диагностициране на В12-дефицит, увенчала се с щастлив край заради упоритостта на младата майка.

    Зад провеждането на събитията стоят колективните усилия на Европейското общество по интегративна медицина с председател д-р Мария Папазова, Издателска къща КИБЕА, Аloha, Revita, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и други ентусиасти. Организатор на събитието е рекламна агенция Адхок, медиен партньор - предаването „На кафе" (Нова телевизия), което посвети изданието си от 29 март изцяло на проблема "Дефицит на витамин В12".

    Видеообръщение на Сали Пачолок към българския читател – тук
    Можете да купите книгата тук.
    Още за книгата – тук.