Здраво сърце – хранене – холестерол. Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд представя бестселъра си „Здравето на сърцето минава през устата“

Здраво сърце – хранене – холестерол. Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд представя бестселъра си „Здравето на сърцето минава през устата“

Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд пристига в София по покана на КИБЕА, за да представи бестселъра си „Здравето на сърцето минава през устата“. На 28 септември, в навечерието на Световния ден на сърцето, доктор Наташа, както я наричат благодарните й пациенти и читатели, ще изнесе презентацията Хранителни аспекти на сърдечносъдовите заболявания. Фокусът е върху „практическия план“ за предотвратяване и лечение по естествен път на атеросклерозата и на свързаните с нея стенокардия, инфаркт, високо кръвно налягане, инсулт, аритмия и периферносъдова болест.

Какво знаем (и какво ни е втълпено) за холестерола и неговата връзка със сърдечносъдовите заболявания? Какво представлява т.нар. липидна теория и защо „хипотезата за връзката липиди – сърдечни заболявания е най-голямата научна измама на нашето време“? Защо е опасен не високият, а ниският холестерол в кръвта, а хората с най-висок холестерол живеят най-дълго и в най-добро здраве? Знаете ли какви са всъщност последиците за здравето ни от ниските нива на холестерола – от връзката им с рака, паркинсоновата болест, деменцията и лошия имунитет до обучителни разстройства, агресивно поведение и преждевременна смърт? И какво ни причиняват т.нар. статини – медикаментите, които намаляват количеството на холестерола в кръвта? Какво представлява атеросклерозата и каква е връзката й с холестерола?

Д-р Кембъл-Макбрайд ще отговори на тези и много други въпроси на 28 септември (петък), от 18.30 часа в залата на Есенс център (София, ул. „Шести септември“ 37).

***

Д-р Наташа е по-популярна у нас с първия си бестселър „GAPS – синдром на храносмилателната система и психиката“, в който изследва връзката между храносмилателни разстройства и състояния като шизофрения, аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и други проблеми на детското развитие. Книгата представлява наръчник за самостоятелно прилагане на специален, доказал ефективността си хранителен режим, разработен от д-р Кембъл-Макбрайд и изпитан успешно за преодоляването на аутизъм при единия й син.

„Здравето на сърцето минава през устата“ е втората й книга, която се радва на широк интерес и трета година подред задържа сериозните си позиции в класацията за бестселъри на Амазон. Понастоящем тя заема 22 място в категорията „Лечение чрез хранене“ (Diet Therapy) и 27 място в категорията „Болести на сърцето“ (Heart Disease).

Презентация на д-р Наташа Кембъл-Макбрайд:
„Хранителни аспекти на сърдечносъдовите заболявания“

28 септември, петък
18.30 часа
Семинарна зала на Есенс център
София, ул. „Шести септември“ 37

Вход: свободен

За здравето на сърцето, връзката му с храненето и близкия крах на мазни pharma-митове четете тук.
Откъси от книгата - тук

Очаквайте специален брой на електронния бюлетин с интервю на д-р Наташа, което тя даде дни преди презентацията си в София.