Атанас Скатов представя книгата си „Гашербрум“

Атанас Скатов представя книгата си „Гашербрум“

На 10 октомври Атанас Скатов ще представи „Гашербрум“ – третата си книга от поредицата „Над 8000 метра“ и четвъртата от поредицата „Дневниците на един веган“.

По какво експедицията в Красивата планина се различава от катеренето на другите седем осемхилядници, ще сподели първият българин, изкачил Седемте континентални първенци на планетата (Seven Summits), който е изключил месото от менюто си и има докторска степен от Хумболтовия университет. На този и всички въпроси, свързани с приключенията на първия веган, изкачил връх над 8000 метра сам и без използването на изкуствен кислород, ще ви отговори самият той след седмица.

В основата на книгата са дневниците на Наско от атаката му на Гашербрум 2. Тя е едната от четирите му експедиции на върхове над 8000 метра, които осъществява за деветдесет дни през 2016. Останалите три върха са Анапурна, Дхаулагири и Макалу.

Другите две книги от поредицата „Над 8000 метра“ са „Манаслу“ и „Анапурна, Дхаулагири, Макалу“. Първата му книга е „Еверест. Богинята Майка на Вселената.“

Представяне на „Гашербрум“
10 октомври, сряда
18.30 часа
Литературен клуб Перото (НДК)

Очакваме ви!