Най-продаваните кибейски книги на софийската Алея на книгата (5 – 11 септември 2022)

Детските ни издания са все по-търсени

Най-продаваните кибейски книги на софийската Алея на книгата (5 – 11 септември 2022)

Няма изненади в отчетите от продажбите на двата кибейски щанда по време на току-що приключилата Алея на книгата в София, ако не броим две приятни. Първата е скокът в търсенето на детските ни книги, втората – в нарастващото признание на силни нови заглавия.

Възрастова аудитория 20+. Начело – очаквано и с огромна преднина – е „Когато тялото казва НЕ“. Следва „Разпилян ум“ (също от д-р Габор Мате) – все повече от нас се припознават в нея въпреки (или тъкмо заради) обекта на съпричастното изследване върху разбирането на проблемите при СДВ. Търсещите хора, в т.ч. издателите, тръпнем в очакване на „Мъдростта на травмата: Травмата, болестта и изцелението в един токсичен свят“, която ще излезе на български през късната есен.

Останалите осем заглавия от първата десятка кибейски бестселъри (зряла публика 20+) от софийската Алея:

Възрастова аудитория 0+. Детската класация поднесе най-приятната за нас изненада: най-търсено се оказа най-новото издание за малчуганите, „Малкият принц. Моята книжка за чувства“. Очаквано другите челни позиции се разпределят, както следва:

Алея на книгата в Габрово

Алея Габрово-2022

Най-голямото пътуващо изложение на книги в София свърши, но тези дни Габрово е за пръв път негов домакин (15 –18 септември 2022). Кибейци каним жителите и гостите на града на щандовете ни пред Априловската гимназия.