Тихомир Иванов: На Пътя няма случайно попаднали поклонници

Тихомир Иванов: На Пътя няма случайно попаднали поклонници

Тихомир Иванов, роден през 1985г., е бакалавър по телевизионна журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър „продуцент в екранните изкуства“ от НАТФИЗ.

Работил е като репортер, актьор, сценарист, асистент-режисьор, стейджмениджър и главен организатор в различни телевизионни предавания. Участвал е в реализирането на множество световни формати, сред които „Това го знае всяко хлапе“, „Биг Брадър“, „Денсинг старс“ и т.н.

Работата във водеща национална телевизия му позволява да се докосне до редица големи имена в бранша и да се сблъска със специфичните механизми на медийния пазар, в който, както бързо установява, няма място за духовни пориви и свобода на творчеството. Натрупаният опит му донася огромно разочарование и той решава да поеме по друг професионален път. Тихомир има опит и в изпълнението на редица международни проекти в чужбина, посветени на работа с деца, хора с увреждания и опазване на европейското културно наследство.

Придобитото знание го подтиква да продължи пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота му. Така той се озовава на Камино де Сантяго.

Ето какво разказа той самият пред Нина Иванова и Kafene.bg за пътешествието си и написването на книгата.

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА