Четем песен на Джон Ленън (ЛИРА.БГ, 2019)

8 декември е от датите, които отприщват такава еуфория, че ако имаме карма за разчистване във времето, там ще изплува поне един епичен купон от студентския празник. Отдайте му се и днес, скъпи студенти!

Докато пътувате към някоя хижа или чакате на опашка в супермаркета с камара провизии, ние ще ви разсеем с книга.

„Imagine“ („Представи си“) е илюстрирана версия на едноименната песен на Джон Ленън. На трийсетина страници лети огромен шарен гълъб и ред по ред го следва текста на песента – на български и английски. Всеки я знае – „Представи си, че няма рай. Лесно е – просто опитай. И няма ад под нас. Отгоре има само небе…“ Преводът е на Станислава Миланова по оригиналното издание с рисунки на Жан Жулиен – графичен дизайнер и възпитаник на Кралския колеж по изкуствата в Лондон, а в предговора Йоко Оно, от чийто поеми е вдъхновена „Imagine“, казва:

„Тази книга е много специална за мен. Текстът е на съпруга ми Джон и аз съм много щастива да го видя така прекрасно илюстриран. Джон написа „Imagine“ като призив за мир в света. Та нали гълъбът приветства всички останали птици – независимо от цвета на перата им и от формата на клюна им. Представете си… Заедно можем да постигнем мир. И тогава светът наистина ще е обединен.“

Автор Людмила Еленкова

https://lira.bg/archives/154001

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА