КИБЕА с нови предложения на най-голямото изложение за детски книги и мултимедия Болоня–2017

КИБЕА с нови предложения на най-голямото изложение за детски книги и мултимедия Болоня–2017

И тази година КИБЕА се представя на най-голямото изложение за детски книги и мултимедийни продукти, предназначени за деца.

Няколко са новите предложения на издателството към професионалистите в бранша. Първа сред равни е добавената реалност в авторската фентъзи поредица „Пръстенът на нибелунга“, която чрез специално мобилно приложение проектира анимирани случки, герои, интриги и мистика във виртуални 3D измерения.

Премиерни са и новите триизмерни образци – дело на голямото име в хартиеното инженерство Антон Радевски, който си сътрудничи от десетилетия с издателството. Поредицата му „Christo“ представя най-големите проекти на художника с български корени. Триизмерна – този път хартиена – премиера има и „Пръстенът на нибелунга“.

На щанда на КИБЕА в Болоня-2017 са показани и традиционни, доказани във времето полиграфски стандарти. Сред тях са обемните (pop-up) книги „Модерна архитектура“, „Чудеса на архитектурата“, „Космическите кораби“, както и енциклопедиите „Музикални инструменти“ и „Владетели на света“.

Илюстраторът на „Рейнско злато“, „Валкирия“ и „Зигфрид“ от тетралогията „Пръстенът на нибелунга“ Петър Станимиров участва и със своите „Първите десет стъпки в комикса“.

Представените на панаира книги са предназначени изключително за чуждия пазар.

Болонският панаир на книгата (Bologna Children's Book Fair) е най-значимото ежегодно провеждано събитие за професионалистите в бранша на детското книгоиздаване. Там те се срещат с автори, художници-илюстратори, издатели, литературни агенти, дистрибутори, печатари, книжари и библиотекари. В Болоня могат да се видят най-добрите издателски и мултимедийни продукти за деца, договарят се права и се обсъждат последните тенденции в бранша. Очаква се тази година Болонският панаир да събере около 1200 изложители от 75 страни, както и 25 000 професионалисти от цял свят, работещи в областта на търговията с книги. Програмата включва множество срещи, дебати, лекции, изложби.

Тази година панаирът се провежда от 3 до 6 април.

Интересни факти за триизмерните книги - тук