Светла Коледа! Здрава, мирна, честита, благополучна 2018!

Светла Коледа! Здрава, мирна, честита, благополучна 2018!

Скъпи приятели и почитатели,

На шега, на майтап изкрачихме още една година по житейското си Камино. Съгласно прогнозата ни отпреди 12 месеца удари часът и за Залезът на боговете. Зрелищно се сгромоляса тяхната колкото пищна, толкова и гнила Валхала (дворецът им, ако още не ви е хипнотизирал „Пръстенът на нибелунга“). Пооплетоха нишките на живота норните, а могъщият Игдразил обърка вековната наредба на световете и Мидгард (Средната земя) се покри с мъртви тела. Апропо, как стоят нещата с вашето Героично тяло, което едничко знае отговора?  […]

Ще хапе или ще ни закриля настъпващата година на Кучето – туй сега е въпросът. Кибейци мислим да заложим на второто – малко ли книги за силата на положителното мислене и визуализацията сме издали. Кръстосваме пръсти и като вещи магесници наричаме за всинца ни: А дано, дано, дано…! Поне до всяко добро същество застане още едно! Което беше от друга една песен, а ние от четири Коледи сме на вълнà опера. От висотите на мощното Вагнерово творение за Пръстена на нибелунга и едноименното фантастично кибейско четирикнижие с добавена реалност ви пожелаваме:

Магичната мощ (в добрата й част) на Рейнското злато!
Лоялността и достойнството на Валкирията!
Неуязвимостта и безразсъдната дързост на Зигфрид!
Залеза на боговете и самозванците, претендиращи за власт над живота ни!

А дано! И амин!

От Коледния департамент на КИБЕА

Целия „Поздравителен адрес с бърз прелет над кибейските заглавия от 2017 в сезона и тона на благопожеланията“ можете да прочетете тук.