Светла Коледа! Здрава, мирна, честита, благополучна 2018!

Светла Коледа! Здрава, мирна, честита, благополучна 2018!

Поздравителен адрес с бърз прелет над кибейските заглавия от 2017 в сезона и тона на благопожеланията

На шега, на майтап изкрачихме още една година по житейското си Камино. Съгласно прогнозата ни отпреди 12 месеца удари часът и за Залезът на боговете. Зрелищно се сгромоляса тяхната колкото пищна, толкова и гнила Валхала (дворецът им - пояснение за все още неизкушените от Пръстенът на нибелунга), пооплетоха нишките на живота норните, а могъщият Игдразил обърка вековната наредба на световете и Мидгард (Средната земя) се покри с мъртви тела.

Как е при вас, драги приятели, как стоят нещата с вашето Героично тяло, което едничко знае отговора? Как минахте през 2017: лъхна ли ви Тъмнината в Стария завет, наложи ли се с Бойни изкуства да си проправяте път или със сантимент поехте По дирите на изчезналите софийски кръчми? Сами ли намерихте вътрешния си център, удаде ли ви се Житейската навигация, или, Бог да ги поживи, Децата: благословия за всеки ден удариха крехко рамо? Крехко, крехко, колко да е крехко?! Новите деца, знаете, идват със своите Послания като същи Пратеници на любовта. И в двете заглавия има ярка българска следа, която във втория случай си е направо магистрала.

Апропо, как сте със здравето? Тук, знаете, сме силни, защото кой, ако не КИБЕА; кога, ако не сега, дни преди светли празници и тежки трапези и т.н. Избрахте ли по кой от 4-те начина да лекувате децата си при 25 често срещани заболявания? Ако ли почитате българската класика в гладолечението, сте разбрали как да координирате Дишане, хранене, здраве, за да си върнете отговорността върху последното. Тоест да си го вземете обратно от конвенционалната медицина, която (не)известно защо продължава да ни пробутва наукообразни мазни pharma-митове за холестерола например. Но млъкни, сърце! И вземи, па запомни, че здравето ти минава през устата! Всъщност каквато и система за хранене и живот да си изберете от нашите лавици, правило първо сред равни е, че всички ние – покорни слуги на Нейно Величество Гравитацията, сме Родени за движение. Включая хората с множествена склероза, за която от 20 години вещ в занаята доктор, преживял челен сблъсък с МС, аргументирано доказва, че тя подлежи на преодоляване. Много станаха системите за здравословен живот, признаваме – има и прилики, и противоречия между тях, но едно е сигурно – и то още от времето на Древните философи (кой ли би се изненадал колко модерно звучат). Изведено като формула, то ни напомня, че Човекът е своето плацебо. Изобщо, каквото и да ни чака догодина, дано да е плод на личен избор! Ако ще е глад например, да е приятел и лекарство!

Откак се помним, човеците си отглеждаме мечтата да полетим. За един посоката е към Живот, изпълнен с богатства, друг лелее да стане Господарят на елементите, трети пък – да се върне на земята с ясни Спомени от рая.

И така, дали 2018 – Годината на Кучето ще е кучешка година? Нагазихме в Мъдростта на звездите, а и тук имаме какво да ви предложим. Сещате се – кой, ако не ние; кога, ако не сега, дни преди настъпването на 2018? И защо, ако не да споделим съвети за умело навигиране през една „експлозивна година“, която нямало да е „нито мирна, нито спокойна“. Съвет първи – хвърляйте всеки божи ден по едно око на Астро-лунния ни календар за 2018 – информиран, знаете, означавало предупреден. В случая – въоръжен с 365 препоръки за правилна употреба на небесните вибрации.

Ще хапе или ще ни закриля годината на Кучето – туй сега е въпросът. Кибейци мислим да заложим на второто – малко ли книги за силата на положителното мислене и визуализацията сме издали. Кръстосваме пръсти и като вещи магесници наричаме за всинца ни: А дано, дано, дано…! До всяко добро същество да застане поне още едно! Което беше от друга една песен, а ние от четири Коледи насам сме на вълнà опера. От висотите на мощното Вагнерово творение за Пръстена на нибелунга и едноименното фантастично кибейско четирикнижие с добавена реалност ви пожелаваме:

Магичната мощ (в добрата й част) на Рейнското злато!
Лоялността и достойнството на Валкирията!
Неуязвимостта и безразсъдната дързост на Зигфрид!
Залеза на боговете и самозванците, претендиращи за власт над живота ни!

А дано! И амин!

От Коледния департамент на КИБЕА:
Дара Цветкова

Още от Интересни факти

Кой и с какво спечели наградите от второ теглене на победители в играта „КИБЕА на...

Изтеглихме втората група късметлии, остава още един шанс

Първа награда – ваучер за книги на стойност 200 лв. – Роберт Джераси . С прочувственото си есе за разтърсващия роман „Магията“ г-н Джераси беше сигурен...

Великото приключение на малкото китче Съни в чудесна книга. И две (засега) изложби

Предстоят премиера и две арт ателиета в София

Симпатична наситеносиня, образователна и поучителна е двуезичната детска книжка Великото приключение на малкото китче Съни . Излезе на български и...

Електронен бюлетин на издателството КИБЕА