Честваме Световния ден на четенето на глас

Включваме се в симпатичния празник с няколко инициативи. ПОчетете КИБЕА!

Честваме Световния ден на четенето на глас

В началото на февруари светът чества четенето на глас и споделянето на истории за тринайсети път.

Кибейци обичаме всички смислени и забавни инициативи, които насърчават дòсега с полезната книга и майсторския разказ, и тази година се присъединяваме към празника на любословите по света. Още по-важно е сплотяващото начинание във времена, белязани от социалната изолация и съмнителните ползи от дистанционното обучение. Обогатяването на словесния запас, изграждането на връзка между писменото и устното слово, фокусирането и задържането на вниманието, укрепването на познавателните способности са само част от предимствата, които мало и голямо извлича от съвместното четене на глас. И накрая, децата, родителите, издателите и всички, които споделяме с четене на глас удоволствието от една книга, споделяме и магията на сближаването.

Скъпи приятели-ПОчитатели,

Поканихме наши автори – експерти в областта си или просто майстори на забавните истории, да ни подкрепят в премиерната за КИБЕА инициатива. Те прегърнаха идеята и приеха лично да ви почетат на глас откъси от свои книги. (Следете сайта, блога и @Kibeabook, за да ги видите.)

Снимайте се и вие как споделяте избрани моменти от книга на КИБЕА със своите деца, роднини, приятели, случайни хора (или обратното) и дори с домашните си любимци и ни изпратете клипчето или снимките. Вие избирате откъса, мястото, публиката.

ПОчетете КИБЕА и ще ви публикуваме на нашата фейсбук страница @Kibeanet през целия февруари. Изпращайте клипчетата си на адрес: marketing@kibea.net.  

Ще намерим начин да ви се отплатим за съ-участието и сплотяването около тази чудесна инициатива. Познавате ни.

#ПОчететеКИБЕА

Видео: Марин Трошанов чете откъс от книгата си „Роботът Чапек и Лабиринтът на Сърдитото лигаво чудовище“
Видео: д-р Джеймс Холис чете откъс от книгата си „Живот в зоната на преход“
Видео: д-р Джоуди Скиликорн чете откъс от книгата си „Лечение на депресията без медикаменти. Препоръките на един психиатър за балансиране на ума, тялото и душата“
Видео: Малки ПОчитатели – второкласници от гр. Тетевен, четат на глас